To je to što me zanima!

Gradonačelnik Mandarić: Zbog korona virusa otkazuju se priredbe 'Đakovačkih vezova'

Nakon što je đakovački Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa u utorak potvrdio da deset sestara pozitivno na korona virus, gradonačelnik Mandarić je sazvao konferenciju za novinare ispred zgrade Gradske uprave
Vidi originalni članak

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić rekao je u utorak da se većina priredbi 54. Đakovačkih vezova otkazuje zbog pojave koronavirusa, da epidemiolozi provode sve aktivnosti i da je situacija pod kontrolom.

Davor Božinović posjetio Sisak: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon što je đakovački Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa u utorak potvrdio da deset sestara pozitivno na korona virus, gradonačelnik Mandarić je sazvao konferenciju za novinare ispred zgrade Gradske uprave.

- Situacija je pod kontrolom, epidemiolozi rade svoj posao - od evidencije svih kontakata sa zaraženima do drugih potrebnih aktivnosti - rekao je Mandarić.

Časne sestre su dobro, ali zabrinuto

Izvijestio je da se tijekom dana čuo sa sestrama u samostanu kako bi im pružio podršku, da su one "dobro, no i zabrinuto".

Zamjenik gradonačelnika i zamjenik načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Đakova Robert Francem rekao je da u koordinaciji svih stožera - od gradske, županijske do nacionalne razine - tu situaciju mogu staviti pod kontrolu.

'KORONA TOUR' U ZADRU Zadarski župan u samoizolaciji: Rukovao se sa Ćorićem, a u subotu bio i s Plenkovićem

Na pitanje novinara ima li zaražene djece u vrtiću koji vode milosrdne sestre sv. Križa i jesu li djeca testirana, Francem je odgovorio da Grad zasad takvih podataka nema.

Većina priredbi neće se održati

Mandarić je, na pitanje što će biti s održavanjem 54. Đakovačkih vezova, a čiji je program Grad Đakovo predstavio prošli tjedan, odgovorio da se otkazuje većina priredbi te tradicionalne manifestacije izvornog narodnog folklora.

- Hoće li išta od previđenih programa biti održano znat će se za dan ili dva - izvijestila je u utorak đakovačka Gradska uprava. 

- Na žalost, svjedoci smo da se epidemiološka situacija u Đakovu pogoršala tako da, kao organizatori, moramo najaviti da se ono o čemu smo pričali prije tjedan dana neće održati - poručio je Mandarić.

UDARIO PO ĐOKOVIĆU Kyrgios oprao Zadar: Odluka je šupljoglava! Nije vam ovo šala

Smatra kako je s epidemiološkog stajališta prerizično organizirati takvo javno događanje koje privlači velik broj Đakovčana i njihovih gostiju pa Gradska uprava, kao organizator, nema drugog izbora, nego program "Đakovačkih vezova" maksimalno reducirati.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare