To je to što me zanima!

Grafikon otkriva sve: Ulazak izbjeglica na teritorij Hrvatske

Iz Bakićeva grafikona se može zaključiti da iako je u javnosti prisutan dojam da je riječ o valovima izbjeglica, njihov ulazak u Hrvatsku je zapravo ravnomjeran i jak
Vidi originalni članak

Nenad Bakić, poznati investitor i poduzetnik, na svom je blogu Eclectica objavio zanimljiv grafikon kojeg je sam napravio, a tiče se ulaska izbjeglica u Hrvatsku. Grafikon pokazuje jasan trend ulaska izbjeglica na područje Hrvatske. Bakić je grafikon nazvao 'Grafikon dana'.

Sanjin Strukić/Pixsell

- Do sada nigdje nisam vidio pregled trenda ulazaka. Pa sam se malo potrudio pogledavši stare vijesti i dobio ovaj grafikon. Vjerujem da su nam sada neke stvari jasnije: trend je savršen. No, možemo li ga ekstrapolirati? Napomena: Za neke dane sam interpolirao jer je dostupan podatak bio samo za jutro ili sredinu dana. Ipak, dobio sam ovako konzistentan grafikon (tj. nisam ga nacrtao, pa onda ‘namještao’ brojke). Znači brojke nisu savršene, ali ukupni prikaz je skoro skroz točan - objavio je Bakić na Eclectici.

Iz grafikona se može lako zaključiti da iako je u javnosti stalno prisutan dojam da je riječ o valovima izbjeglica, njihov ulazak u Hrvatsku je zapravo vrlo ravnomjeran i jak, poput jednog velikog vala koji ne popušta.

Vrlo brzo nakon objave na Eclectici stigao je i prvi komentar.

- Bolje da ga ne ekstrapoliramo… Jer, lako za graf dok protočni bojler radi. Ali, ako on zašteka… - stoji u komentaru.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Kibl 28.09.2015.

    meni je svejedno dali će migranti islamizirati europu ili neće, ja ne idem ni u crkvu ni u đamiju

  • 28.09.2015.

    Imigranti nepoznatog identiteta i namjera stižu vrlo disciplinirano: kao vojska. Ili jesu vojska. Zatvoriti ogradom zelene granice i nadzirati policijom i vojskom. Legalni granični prijelazi moraju biti strogo kontrolirani, ulasci samo za osobe s valjanim (provjerenim!) identifikacijskim ispravama. Proslijediti ih na zapad kamo žele, uz prethodnu pismenu suglasnost da će se u slučaju odbijanja prijema od zapadnjaka vratiti nazad na isti granični prijelaz. Riječne tokove pod pojačan nadzor obalne straže. U protivnom zbogom Domovino moja!

  • Kor - Jan - Dar 28.09.2015.

    Dragi Hrvati, i još ndraže Hrvatice,,, građani i građani, pučani i pučanke,,,,,, RH! Ma nema problema. Nije beg cicija! Kao i dosad, od pretvorbe i privatizacije, luksuziranja vladajučih političara svih dosad od osamostaljenja,, sve te silne financijske afer i skandale,,,, pa tako i sada sve dosadšnje i buduće troškove ovih izbjeglica, ili što već jesu,, sve to vi plaćate, i plaćat ćete. A ne ekipa iz Banskih Dvora i njihov šef!! Sve mi izgleda da nešto previše ne drži vodu ona teorija kojom se pokušava utješiti građanstvo RH, da će se to namiriti iz fondova EU, ni iz proračuna Njemačke i Švedske. Da je tako, zašto onda već dosadf Njemačka i Švedska nisu poslale dovoljan broj vlakova i drugih prometala pa si dovezli u svoje zemlje izbjeglice koje namjeravaju primiti??? U međuvremenu u RH: Nema ulaganja, i kapitalnih investicija zbog prevelikih poreza i nameta -- koji poslije ovog mogu samo veći biti. S time nema i novih radnih mjesta, nema prostora i mogućnosti za porezno rasterećenje gospodarstva,,,,, Smanjuje se socijala, ali za migrante se ima. Smanjuje dječji doplatak, ali za migrante mora biti. Smanjuju se porodiljni, ali za migrante ima. Za prosvjetu i učitelje nema, ali ima za migrante...., nema za građane Hrvatske skoro pa ništa, ali mora biti za migrante. I sve od poreza kojeg plaćaju građani RH.. Koliko čujemo ministar Lalovac kaže da još nema podataka, o troškovima koje je dosad RH imala!!! Malo čudno, uz sva ta čuda informatike..

Komentiraj...
Vidi sve komentare