To je to što me zanima!

Grana razbila staklo na autu u vožnji, mladići uplašeno bježali

Na snimci se vidi kako je velika grana pala na automobil u vožnji i razbila mu zadnje staklo. Prestrašeni vozač i suvozač odmah su izletjeli iz vozila i pobjegli ostavivši auto nasred ceste
Vidi originalni članak

Snažna oluja pogodila je jučer navečer zadarsko područje i napravila ogromnu štetu. Vjetar je srušio brojna stabla. Dobili smo snimku koju je čitateljica snimila oko 23 sati u zadarskoj Varoši.

Na snimci se vidi kako je velika grana pala na automobil u vožnji i razbila mu zadnje staklo. Prestrašeni vozač i suvozač odmah su izletjeli iz vozila i pobjegli ostavivši auto nasred ceste.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U pet minuta cijeli grad se okrenuo naopako. Cijeli dan je bilo prekrasno vrijeme, a onda navečer odjednom kaos. Sjedili smo u kafiću i snažan vjetar je otkinuo ogromnu granu koja je pala na automobil u vožnji. Iz njega su izašla dvojica mladića koji su dotrčali u kafić kako bi se zaštitili od tuče - ispričala nam je čitateljica koja je snimila šokantan video.

Dodala je kako mladići srećom nisu ozlijeđeni, samo su se jako preplašili. Nakon što se vjetar malo smirio, sjeli su oštećeni automobil i odvezli se.

Prema podacima sa zadarskog područja na Puntamici je vjetar dosegnuo brzinu od čak 29.1m/s, a srušena su i stabla na Baninama, Smiljevcu, Bilom Brigu, Bibinjama te u ulici Put Dikla. Letjeli su i kontejneri, a prema posljednjim neslužbenim informacijama nastradalo je i nekoliko vozila na Poluotoku.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić u pratnji pročelnika Robertina Dujele obišao je mjesta koja je najsnažnije pogodilo nevrijeme. 

VIDEO: SNAŽNO NEVRIJEME Oluja poharala Zadar: Razorni vjetar nosio je sve pred sobom

- Večeras nas je pogodilo kratkotrajno, no snažno nevrijeme. Zajedno zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šoša, pročelnik Dujela i ja obilazimo grad. Dosta porušenih stabala, odlomljenog granja, vidjeli smo oštećenih vozila i poplavljenih podruma, šahti... Sve službe su na terenu i daju svoj maksimum kako bi se sve čim prije raščistilo i vratilo u normalu. Nevrijeme je bilo kratkotrajno, no nije isključeno da bi se moglo ponoviti, pa molim građane za oprez i naravno da stoje u svojim domovima osim u slučaju nužde. Primamo informacije kako su dijelovi grada (Diklo, Mocire...) bez struje pa krećemo tamo. Ako imate veću štetu ili upozorenje za ostale javite - napisao je Dukić kasno sinoć na Facebooku.

Zadarski vatrogasci imali su desetine intervencija, a tijekom jutra vidjet će se pravi razmjeri štete koju je oluja počinila na zadarskom području.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 08.07.2019.

    Pa jbo te gledam deset puta jesam li ćorav. Piše grana pala na zadnje staklo i razbila ga. Pa pala je ispred auta.

  • ivana237 08.07.2019.

    Mislili da ih daruvarac napada 🤣🤣

  • bubamaricaa 08.07.2019.

    Dakle vjetar je puhao oko 104 km/h, pa i ne zvuci sad tak strasno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare