To je to što me zanima!

Granatama na policiju koja je upala na plantažu marihuane

Iako albanske vlasti znaju da je u Lazaretu plantaža marihuane, nisu poduzimali ništa 20 godina. U subotu su krenuli u prvu akciju. Dočekao ih je veliki otpor
Vidi originalni članak

Albanska policija upala je na plantažu marihuane u albanskom selu Lazaretu, 150 km južno od glavnog grada Tirane u ponedjeljak. Ispalili su nekoliko metaka prema mještanima, a oni su im uzvratili protutenkovskim granatama i strojnicama. Na sreću, u pucnjavi nije bilo ozlijeđenih, piše Reuters

Lazaret je poznat vlastima po uzgoju marihuane, a policija nije dugo dolazila upravo iz straha od narkobanda koji drže plantaže još od pada komunizma.

Akcija, prva nakon 20 godina,  počela je u subotu. Nakon višesatne akcije u ponedjeljak, policija je zauzela zgradu iz koje su pucali mještani.

Ministar unutarnjih poslova Saimir Tahiri rekao je novinarima kako su odlučni u provođenju pravde. Pozvao je sve koji su upotrijebili oružje da puste policiju da obavi svoj posao.

- U suprotnom ćemo morati djelovati kao nikad do sad - rekao je. Načelnik Lazareta Dasho Aliko pozvao je sumještane da ostanu u kućama. Za pucnjavu je okrivio mali broj loših momaka i dodao kako je 'neoprostivo da prljaju obraz cijelom selu'. Međutim, na plantažama je zaposleno na tisuće radnika. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Mustafa Aga 17.06.2014.

    Mole se te male grupe momaka koje se oruzano suprostavljaju policiji da ne ``kaljaju``dobro ime koje ima selo...Centar proizvodnje marihuane...Jos da se pobratime sa kolumbijskim Medajinom...Pa da nam kulturno umetnicka drustva izvedu neki koncert...

  • zof 17.06.2014.

    Ti jadni poljoprivrednici nisu godinama dobivali poticaje za poljoprivrednu proizvodnju. Kad su nakon 20 godina mučnog i teškog rada uspjeli svatko od njih zaraditi po par stotina milijuna eura, sad im policajci otimaju kruh.. Pa neće valjda sad, nakon 20 godina, morati saditi pšenicu ???

  • doxy 17.06.2014.

    gde je sad onaj "milosrdni" i onaj "long" sto tvrde da u Albaniji nema kriminala a ni droge ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare