To je to što me zanima!

Granični prijelaz plaćen 20 mil. kn, a nema uporabnu dozvolu

Gradska vlast u Metkoviću tvrdi kako ovakav granični prijelaz nije dobar,gotovo je nemoguće da se dva autobusa normalno zaobiđu, prolazi su preuski
Vidi originalni članak

Granični prijelaz u Metkoviću u ulici Stjepana Radića vrijedan je 20 milijuna kuna, trebao je biti otvoren krajem veljače, no još nema uporabnu dozvolu, javlja Dnevnik.hr.

Iz Ministarstva financija, koje je nadlaženo za granicu tvrde kako granični prijelaz može dobiti uporabnu dozvolu.

''Nadamo se da ćemo istu temeljem prikupljene dokumentacije za tehnički pregled i provedenog postupka pregleda i ishoditi'', poručuju.

No gradska vlast u Metkoviću tvrdi kako ovakav granični prijelaz nije dobar,gotovo je nemoguće da se dva autobusa normalno zaobiđu, prolazi su preuski.

''Grad je ukazivao na problem graničnog prijelaza na ovome mjestu, nudili smo kao rješenje druge lokacije, naši prijedlozi nisu usvojeni, granični prijelaz je napravljen'', kaže gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur (MOST).

I napravljen je tek dvadesetak metara od kuća. Novi granični prijelaz sada je kućama bliži kilometar i pol od onog starog, praktički u njhovom dvorištu.

Iz ministarstva kažu kako je Granični prijelaz Metković postavljen neposredno pored granične crte između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Građani rješenje vide samo ili u rušenju granice ili njihovih kuća.

Ministarstvo tvrdi kako će Uvjeti rada bit neusporedivi s uvjetima rada na dosadašnjoj lokaciji na području BIH. Iz grada jasno poručuju, nećemo dozovoliti ovaranje ovakvog graničnog prijelaza, a građani su spremni i na blokadu. 

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • user_130878 19.04.2017.

    Tipicno hrvatski

  • ricky_1_akita 19.04.2017.

    to je to.....Glavna tajnica Plenkovićeve vlade poručila je u pismu bivšem premijeru da vrati tablet kupljen u ožujku 2013.... ...ide se u dobrom smjeru ???

  • BozidarDolenec 19.04.2017.

    To je prelaz za van sad treba još jedan za natrag, pa došlo je sigurno do zabune.

Komentiraj...
Vidi sve komentare