To je to što me zanima!

Građani pale svijeće: 'Ne smiju nas zastrašiti, ostanimo jaki'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tisuće na društvenim mrežama izražavaju sućut sa žrtvama i ozlijeđenima koje je u krvavom pohodu napao 26-godišnjak. Građani pale svijeće i ostavljaju cvijeće
Vidi originalni članak

Tisuće ljudi su nakon stravične nesreće u Grazu počele dijeliti crnu pozadinu na kojoj piše 'Graz trägt trauer' (Graz je u žalosti) kako bi izrazili svoje suosjećanje s tri žrtve i više od 30 ozlijeđenih koje je u krvavom pohodu automobilom, a zatim i nožem napao 26-godišnjak u središtu Graza.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sličnu reakciju na društvenim mrežama pokrenuo je i krvavi napad na redakciju satiričnog časopisa Charlie Hebdo u Parizu.

Krvavi teroristički napad izvela su dvojica braće koji su 7. siječnja 2015. ušli u redakciju i pobili 12 ljudi, među kojima urednike i novinare satiričkog lista. Svijet je tada obišao moto 'Je suis Charlie' (Ja sam Charlie).

Na komemoraciju u Grazu došle stotine ljudi

Grad Graz na internetu je otvorio knjigu žalosti u koju građani mogu upisati riječi sućuti za poginule i žrtve. Na gradskoj vijećnici podignuta je crna zastava. Brojni građani u središtu grada pale svijeće i ostavljaju svijeće.

- Ostanimo jaki, ne smije nas zastrašiti ovakva tragedija kako bismo ostali jedinstveni - poruka je koju je odaslao svećenik u župnoj crkvi u Grazu na misi za stradale. Na komemoraciji za stradale okupilo se više od 600 stanovnika Graza.

Timovi Formule 1 Red Bull Racinga i Mercedesa koji su u subotu vozili utrku u Austriji također su uputili riječi sućuti obiteljima poginulih i ozlijeđenih u napadu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 27

  • HE-MAN 21.06.2015.

    Svakoj odrasloj osobi kojoj se desi sranje je zasluzila da joj se to desi.SVE je PRAVDA u zivotu ljudi.Zapamtite si to.Cak i kada vam NEPRAVEDNI sude prema svojim NEPRAVEDNIM standardima to je takoder vrsta pravde.Da su ti "ljudi" imali malo mozga i pogledali malo oko sebe umjesto da samo bulje ko telad u zelena vrata u svoje mobitele ili u pod vidjeli bi opasnost kako im se priblizava.Priroda najvise mrzi slabice i budale i to jedno sa drugim uvijek dolazi.Znam.Ne svida vam se sto sam rekao.Istina NIKAD nije ugodna ali je JEDINA stvar koja vas moze spasit ali samo ako je PRIHVATITE i UCINITE ISPRAVNU STVAR.Naravno nitko NISTA ne ocekuje od vas.Vama ce biti kako ste si priredili i prirodu boli KURAC za vas.Niste radili ono sto vam je namjenila.Da budete dio zivotnog kruga i ravnoteze i pomazete prirodi koja vas uzdrzava.Kao dinosauri vec ste izumrli jer vam je MOZAK i SRCE mrtvo.Tjelo uskoro sljedi.

  • bbbdado 21.06.2015.

    Ne ponovilo se nikad , nikad više

  • NoelleSaint 21.06.2015.

    R.I.P. zrtvama, ubojici zatvor

Komentiraj...
Vidi sve komentare