To je to što me zanima!

Grbin poručuje: Opozicija ima pravo rušiti kvorum u Saboru

Rušili smo nedavno kvorum kada se trebalo izglasati poskupljenje zdravstvenog osiguranja i naplaćivanje hitne pomoći. Mi smo imali dužnost srušiti kvorum, kaže Grbin
Vidi originalni članak

U Pressingu N1 televizije gostovali su Dražen Bošnjaković (HDZ) i Peđa Grbin (SDP) koji su komentirali kako će izgledati sutrašnja konstituirajuća sjednica Sabora.

- Bit će izabran predsjednik, bit će položene prisege. Sutra bi trebali biti izglasani zakoni koji trebaju da bi se formirala Vlada. Trebala bi se restrukturirati neka ministarstva. To je najavljeno i to se radi i to bi se sutra moglo napraviti u nastavku konstituirajuće sjednice - kazao je Bošjnjaković.

S takvim brzinskim izglasavanjem zakona ne slaže se Grbin koji smatra da javnosti i zastupnici moraju biti informirani o tome što će donositi.

- Nadam se da barem kolege iz pozicije znaju što ćemo raditi sutra. Očito ne znaju ni oni. To je neprimjereno - rekao je.

- Demokracija zahtjeva poštivanje protokola. Moja prva zadaća je štititi demokraciju. Ja ne mogu govoriti o nečemu što nemam, što ne vidim. 

- Opozicija ima pravo rušiti kvorum! Rušili smo nedavno kvorum kada se trebalo izglasati poskupljenje zdravstvenog osiguranja i naplaćivanje hitne pomoći. Mi smo imali dužnost srušiti kvorum. Da me takve stvari koštaju 500 kuna, s guštom ću ih platiti, kazao je Peđa Grbin (SDP) komentirajući - zaključio je Grbin.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Istvan Serekesz 15.10.2016.

    . Eto Peđa znamo da ste raspoloženi za rušilačke aktivnosti u Saboru, pa ruši ako ti se ruši, probaj.

  • Istvan Serekesz 14.10.2016.

    Kao mi neznamo ko kaj ima pravo pa nam Srbin treba objašnjavati.

  • jo2hn8ny 14.10.2016.

    I nakon Zoky-a, Zoky.

Komentiraj...
Vidi sve komentare