To je to što me zanima!

Grbin: Žinić mora otići. Smjena će biti na izborima, ako ne prije

Šef SDP-a u Saboru je rekao da sve oko Žinića zaslužuje i da se DORH time bavi te da ne bi trebali imati težak posao. Kaže da je, gdje god se zagrebe, bilo postupanja na rubu ili izvan zakona
Vidi originalni članak

Kad govorimo o gospodinu Žiniću, red je da se prisjetimo da ovo nisu prve informacije o njegovim nedopuštenim potezima. Prije nekih dvije godine slao je policiju u novinarske redakcije, prije godinu dana imali smo u režiji gospodina Žinića korona parti. Danas vidimo da se radi o osobi koja je praktički cijelu svoju političku karijeru na ovaj ili onaj način zloupotrebljavala svoju poziciju, kako bi sebi i svojim bližnjima osigurao imovinsku korist koja mu ne pripada, rekao je Peđa Grbin u Saboru o slučaju sisačkog župana Ive Žinića, koji živi u državnoj kući za koju je do 2008. plaćao samo 100 kuna najma, nakon toga ni to, a ima četiri nekretnine.

POGLEDAJTE VIDEO

Naglasio je da svatko tko ima volje pogledati u Kazneni zakon može vjerojatno naći jednu kvalifikaciju za njegovo ponašanje te je poručio da Žinić mora otići.

- Ako neće otići prije izbora, onda će se smjena dogoditi tada - rekao je.

Sve što su mediji objavljivali u zadnjih nekoliko dana, dodao je, zaslužuje da se Državno odvjetništvo time pozabavi.

- I ako ima volje, počet će raditi odmah, a ako nema, bit će to još samo jedan dokaz da je HDZ stavio svoju šapu na institucije i aktivira ih samo kada to njima odgovara - rekao je. 

Za razliku od premijera Plenkovića, Grbin slučaju Žinić ne vidi medijsku histeriju.

- Vidimo da je riječ o čovjeku koji je dobio nekretnine po zakonu koji u tom trenutku još nije bio na snazi i koje su bile na tada okupiranom području. Imao je svoje, a živio je u državnoj nekretnini i uzimao nekome kome je ta nekretnina bila potrebna. Gdje god zagrebemo u Žinićevu slučaju, vidimo postupanja bilo protuzakonita, bilo na rubu zakona - rekao je.

Na kraju je rekao i kako se ne može složiti s Plenkovićem i izjavom da čiste u svojim redovima, nabrojavši aktere afera, koji su i dalje na stranačkim dužnostima poput Lovre Kuščevića, Božidara Kalmete, Darka Puljašića, Dražena Barišića.

- Još sat vremena bih mogao nabrojati imena. Ne, ne čiste u svojim redovima - poručio je Grbin.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • crni golf 4 vrata 19.01.2021.

    Grbine, još jedan tvoj iz sekte je priveden, zajedno s ženom, u p. p. zbog velikog kriminala. Zato se ti i javljaš protiv HDZ-a, kako bi "skrenuo pažnju"........

  • 19.01.2021.

    Jedina dobra stvar koju je napravio HDZ u ovih 30 godina je da su razmontirali nesposobni SDP

  • 19.01.2021.

    Vi ćete na vlast doći jedino ako uđete u Veliku izdajničko-zločinačku koaliciju sa hdzom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare