To je to što me zanima!

Grčić: Hrvatska će od EU više novca dobiti, nego ga uplatiti

Hrvatska bi iz EU-a ove godine trebala povući 408 milijuna eura, a uplatiti 243 milijuna eura - rekao je Grčić i tako izrazio neslaganje s tvrdnjom ministra Linića
Vidi originalni članak

Prema računici potpredsjednika Vlade Branka Grčića, nije točna tvrdnja ministra financija Slavka Linića da bi Hrvatska ove godine mogla u proračun EU uplatiti više novca nego će ga iz njega povući za financiranje projekata iz Unijinih fondova. Grčić smatra da bi Hrvatska trebala biti u plusu do 165 milijuna eura, piše Jutarnji list. 

- Hrvatska bi iz EU-a ove godine trebala povući 408 milijuna eura, a uplatiti 243 milijuna eura - rekao je Grčić koji za iduću godinu planira plus od 198 milijuna eura. 

Inače, i HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić smatra da bi zbog kašnjenja administracije u predavanju potrebne dokumentacije Hrvatska mogla završiti u minusu za 44 milijuna eura. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • ćazim_1 15.10.2013.

    Ovo je naš najbolji ministar.

  • Putschi 15.10.2013.

    Od ovih "strogo politickih izraza " vec mi ide na bljuvanje ! "Povuci ", to sam vec negdje na "ulici " cuo !

  • Lori Loredana 15.10.2013.

    Eto, čujem, za ove dvije nepune godine, uvalili su nas u dug od 40 milijardi kuna. Toliki nam je bio dug nakon rata, pa je Sanader s Račanom to povećao na 150 milijardi, a ova vlada za nepune dvije godine je povećala taj dug na 190 milijardi kuna. To je uradio veliki ekonomski strateg, sa svojim stručnjakom premijerom i ostalim stručnjacima, kojima su uz to potrebni konzultanti koje ćemo platiti milijune i milijune, uopće je pitanje koliko, jer im čovjek više ne može vjerovati. Je li to rad ekonomskog stratega ili nesposobnog neznalice?

Komentiraj...
Vidi sve komentare