To je to što me zanima!

Grčić: Smanjili smo deficit, a svi ministri rezat će proračun

Očekujem da će Bruxelles to prihvatiti te da neće biti dodatnog monitoringa. Ova je Vlada u prethodnim godinama uštedjela 15 - 18 milijardi kuna - kaže ministar Grčić
Vidi originalni članak

Manjak u proračunu u prošloj godini iznosio je 18,8 milijardi kuna ili 5,7% BDP-a, dok je javni dug dosegnuo 279,5 milijardi kuna, odnosno 85% BDP-a. Brojke su loše, a u Dnevniku HTV-a komentirao ih je potpredsjednik Vlade Branko Grčić:

- Uspjeli smo smanjiti deficit središnje države – on je 2011. bio 8%, a po sadašnjoj metodologiji iznosi 5,7%. I ovim mjerama deficit je smanjen za 11,5 mlrd. kuna - poručio je Grčić. 

Dodao je i kako u ukupni deficit ulaze jedinice lokalne samouprave i javna poduzeća te stari krediti - što sve dolazi na naplatu Vladi. 

- Nova se brojka dobije kad se sve to zbroji - kaže Grčić. 

- Svi ministri pa i ministar Gordan Maras dodatno će rezati proračun - moraju odraditi zadaću. Očekujem da će Bruxelles to prihvatiti te da neće biti dodatnog monitoringa. Ova je Vlada u prethodnim godinama uštedjela 15 - 18 milijardi kuna - zaključio je ministar. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • dario habulin 21.04.2015.

    protiv koga smo se borili u ratu, a sada nam vode državu

  • Zagor te-nej 21.04.2015.

    Pa malo srežite učiteljima malo liječnicima malo penzićima malo dignite Pdv a i sebi malo dignite plate makar na europski nivo ako neide višlje. Stidite i sramite se 3,5 godina spavate i sad ste nešto nebi li ušićarili koji glas.

  • brzi1992 21.04.2015.

    Grčiću povjernje ljudi si vec odavno izgubio,stoga nemoj obmanjivati javnost podacima koliko je ova vlada uštedjela,nego pokazi podatke za koliko se povecao broj nezaposlenih ( zbog vaše "pametne" stednje ) i koliko je narastao javni dug!

Komentiraj...
Vidi sve komentare