To je to što me zanima!

Grčka crkva kaže da će Papa posjetiti migrante na Lezbosu

U priopćenju stoji da je Papa poželio posjetiti Grčku kako bi skrenuo pozornost na širi sukob u Sredozemnom moru koji pogubno utječe na kršćanske zajednice
Vidi originalni članak

Grčka pravoslavna crkva objavila je u utorak da je prihvatila prijedlog pape Franje da posjeti Grčku pogođenu teškom migrantskom krizom.

Sveti sinod, glavno tijelo Grčke pravoslavne crkve, priopćilo je kako želi da Papa posjeti Lezbos, otok u Egejskom moru gdje su prošle godine stigle tisuće migranata i izbjeglica.

Crkveni dužnosnik rekao je da bi se posjet mogao dogoditi već ovoga mjeseca.

U priopćenju stoji da je Papa poželio posjetiti Grčku kako bi skrenuo pozornost na širi sukob u Sredozemnom moru "koji pogubno utječe na kršćanske zajednice, ali i kako bi ukazao na humanitarni problem očajnih izbjeglica koji traže bolju budućnost u Europi".

Dva neimenovana vatikanska dužnosnika potvrdila su da su u tijeku razgovori dviju crkava o papinu posjetu otoku čiji datum još nije određen.

Glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi nije želio ni potvrditi niti opovrgnuti da će papa Franjo posjetiti Grčku.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • nokia007 05.04.2016.

    Mozda i jedini normali papa u poslednih nekoliko vekova. Mada vuk dlaku menja a vatikan cud nikada :DD

  • jklč 05.04.2016.

    ovaj bi se trebao brinuti za katolike a meni se čini da on samo pleše oko muslimana, pere im noge, obilazi ih, moli za njih itd..... katastrofa od pape

  • Winetou 05.04.2016.

    Boli njega neka stvar za krščanske zajednice. Ovo je samo nastavak njegovog zalaganja za islamizaciju Europe. Ovako je 2013. posjetio otok Lampeduzu i blagoslovio islamističke kolonizatore. Onje odabran da postane prvi prvosvećenik NWO......

Komentiraj...
Vidi sve komentare