To je to što me zanima!

Grčka: Pobjedu na izborima je proglasila Nova demokracija

Konzervativna Nova demokracija i socijalistički PASOK zabilježile su velike gubitke na prijevremenim parlamentarnim izborima. Lijeva SYRIZA osvojila je oko 14,99 posto
Vidi originalni članak

Odmah nakon 19 sati grčki mediji objavili su prve rezultate izlaznih anketa, a ubrzo su uslijedili i službeni rezultati. Prema njima pobjedu na izborima odnosi Nova demokracija koja osvaja 21,2 posto glasova. Na drugom je mjestu, s osvojenih 14,99 posto glasova, ekstremno lijeva stranka SYRIZA. PASOK je na trećem mjestu i osvaja 14,8 posto glasova.

Konzervativna Nova demokracija i socijalistički PASOK zabilježile su velike gubitke na prijevremenim parlamentarnim izborima, javlja CNN.

Ekstremno desna neonacistička stranka Zlatna zora (Golden Dawn) osvaja između 6 i 8 posto glasova, što je nešto više nego što su joj predizborne ankete predviđale. Prema tim predviđanjima Zlatna zora mogla bi ući i u parlament po prvi puta. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • IvanJakovcic 07.05.2012.

    vremena se polako mjenjaju...padaju nesposobne vlade koje su na izborima davale pusta obečanja a od toga ništa!nadam se da će naši "vrli" političari to primjetiti i učiti na tuđim greškama a ne na svojim jer na kraju svega narod ispašta a oni uživaju!!!

  • Capafiori 06.05.2012.

    Zanimljivo će biti tek kad imenuju vladu (ako uspiju u roku od 3 dana), a trenutačni cilj im je izlazak iz EU. Bit će tu još svega.

  • ikanonimus 06.05.2012.

    koliki je odaziv birača biče 15%

Komentiraj...
Vidi sve komentare