To je to što me zanima!

Grčki sud suspendirao vladinu odluku o ukidanju državne TV

Sud je odlučio da ERT može nastaviti s emitiranjem dok se ne pokrene novu nacionalni medij. U tijeku su razgovori Samarasa i koalicijskih partnera o ovome
Vidi originalni članak

Grčki sud suspendirao je vladin nalog da se ukine državna televizija ERT. Potez je to koji je prošli tjedan potaknuo masovne prosvjede u zemlji, piše BBC.

Sud je odlučio da ERT može nastaviti s emitiranjem dok se ne pokrene novi nacionalni medij. U međuvremenu, u tijeku su razgovori premijera Antonisa Samarasa i njegovih koalicijskih partnera o tom pitanju. 

Samaras, koji tvrdi da je ERT korumpiran, ponudio je pokretanje nove televizijske kuće. Sud je naredio vladi da dopusti privremeno emitiranje ERT-u. Slučaj je na sudu završio zahvaljujući sindikatu ERT-a koji je odlučio blokirati Samarasov iznenađujući potez. 

Samaras tvrdi da će se novi i jeftiniji kanal pokrenuti u roku nekoliko tjedana, a predložio je da se u međuvremenu zaposle manji timovi koji bi trebali proizvoditi program. Ideju su odbili njegovi koalicijski partneri. 

Ako se ne postigne dogovor vlada bi mogla pasti, a Grčka, koja se bori s otplatom ogromnih dugova, mogla bi se suočiti s novim izborima, što bi eurozonu vratilo u kaos. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nemoj me žderat 18.06.2013.

    kad će kod nas sud suspendirat neku vladinu odluku,a ima ih koje graniče s ludošču.

  • novikomentator 17.06.2013.

    Treba hrt ukinuti.

  • Viktor Budaković 17.06.2013.

    Kako su ovi Grci od jednog slavnog europskog naroda,pali na jad i blijedu . Stvarno tužno .

Komentiraj...
Vidi sve komentare