To je to što me zanima!

Greškom mu "pauk" uzeo automobil, ali mora platiti

'Pauk’ je Dubravku Novaku (44) pokupio Opel Kadett iz njegovog dvorišta u Zagrebu. Priznaju pogrešku, ali traže da plati troškove odvoza
Vidi originalni članak

Pa taj čovjek nije normalan! Ako nije kriv, zašto bi plaćao, zgroženo je komentirao Davor Jelavić, pročelnik zagrebačkog ureda za komunalne poslove, rad komunalnog redara Juraja Oštrića. Oštrić je Dubravku Novaku (44) rekao da mora platiti trošak odvoza automobila iako je bio parkiran na privatnom zemljištu. Dubravko je ostavio neregistrirani Opel Kadett u neograđenom dvorištu pred svojom kućom u Markuševečkoj cesti. Planirao ga je urediti i registrirati. Tjedan dana poslije “pauk” je odvezao auto.
- Bio sam na poslu kad me nazvao bratić i rekao kako je moj Kadett pokraj njega prošao na 'pauku’ - prisjetio se Dubravko. Brzo je uvjerio redara Oštrića kako je auto bio na privatnoj, a ne javnoj površini. Pokazao mu je izvod iz katastra. Oštrić mu je potvrdio da nije kriv te dao rješenje za preuzimanje auta, uz napomenu da će odvoz i ležarinu morati platiti.
- Ne dovezu li mi auto, morat ću ih tužiti. Najviše me smeta što plaćamo njihove gluposti - kaže.
- Trebao je ograditi dvorište pa mu ne bi odnijeli auto. Bio kriv ili ne, prijevoz treba platiti - pravdao se Oštrić.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • m43 07.11.2008.

    Pravna država predivno funcionira.....odvezu ti auti iz dvorišta,a ti plati da ga dobiješ natzad i poslije toga nikome ništa.Trebao bi platiti onaj koji je dao nalog za uklanjanje vozila,a ne da se tužakaju po sudu 15 god.i onda kažemo da je sud pretrpan spisima.

  • Maxich_1 07.11.2008.

    to su lopine kakvih nema ni u najgoroj noćnoj mori. mislim da Zagreb parking treba ČOVJEKU PLATITI ODŠTETU JER SU MU UZELI AUTO. s kojim pravom sebi ta PRIVATNA tvrtka dozvoljava POSJEDOVATI svaki dio Zagreba. nije bitno što je ili nije ograđeno, zna se što je privatno vlasništvo! oni kradu iz tuđeg dvorišta i onda sinko plaća njihovo je+anje u zdravi mozak! ma nemoj! sve ih tuži koliko god da bude trajalo!

  • plaja 07.11.2008.

    Volio bi ja da oni jednom tako podignu nečiji \"pripremljeni \" auto kao od pokojnog Pukanića pa da mi PUKNEMO od smijeha

Komentiraj...
Vidi sve komentare