To je to što me zanima!

Gripa odnijela još jedan život: Umrla djevojka (20) u Gospiću

Unatoč nastojanjima ekipe Jedinice intenzivnog liječenja u gospićkoj bolnici da spase jedan mladi život, preminula je 20-godišnja djevojka iz Korenice
Vidi originalni članak

Respiratorni problemi i gripa uzročnici su još jedne smrti na području Like. Unatoč nastojanjima ekipe Jedinice intenzivnog liječenja u OB Gospić da spase jedan mladi život, preminula je 20-godišnja djevojka iz Korenice, javlja Novi list.

Prema podacima ZZJZ Ličko-senjske županije u sedmom tjednu od pojave gripe na ovim prostorima broj registriranih oboljelih znatno je smanjen.

Tako je na području Gospića evidentirano 10, u Otočcu šest, Senju devet, u Korenici pet i u Novalji sedam oboljelih. Tako je brojka registriranih oboljelih u Ličko-senjskoj županiji u ovoj sezoni gripe do sada iznosila 740 pacijenata.

OPREZ! VIRUS MOŽE PREŽIVJETI 2 SATA Skrovišta gripe u vašem domu: Daljinski, kvaka, slavina, plahta

Po broju oboljelih ovo je najjača gripa u posljednjih pet godina. Virusom se u Hrvatskoj zarazilo više od 48.000 ljudi, a umrlo 86. 

HZJZ-a ističe se da je ova sezona gripe značajno intenzivnija po broju oboljelih, u usporedbi s prethodnih pet sezona, uključujući i veći broj hospitaliziranih zbog gripe, te veći broj dojava o smrtnim ishodima zbog gripe i njezinih komplikacija.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj zbog gripe umire do 500-tinjak osoba godišnje, od kojih samo manji broj bude i službeno prijavljen.

Dodaje se i kako je teško reći koliko stvarno osoba umre izravno ili, što je češće, neizravno od gripe, kao posljedica pogoršanja osnovne bolesti ili komplikacije, poput upale pluća ili sepse.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • nogalovrit 21.02.2019.

    Kako li je samo lijepo čuti kako naša Hrvatska napreduje.. kako je moguće da nam mladi ljudi ginu od gripe. A hvalimo se na kongresima svijetske razine kako nam je zdrastveni sustav brilijantan i dapaće uspoređujemo ga sa drugim sustavima na globalnoj razini. Kako je moguće da od gripe netko kome je imunitet na vrhuncu ode na takav nacin. Jao nama ako je to "taj" zdrastveni sustav. Žalosno. Sućut obitelji.

  • jo2hn8ny 21.02.2019.

    Citirama : " ... zbog gripe i njezinih komplikacija". Znači, od same gripe se ne umire, nego ako je u kombinaciji s nekom drugom bolesti.

  • Robert_007 21.02.2019.

    Negdje sam pročitao da je ova djevojka nepokretna i bolesna od rođenja, a da je GRIPA samo jedna od bolesti koja ju je zahvatila. P.S. Počivala u miru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare