Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gripa odnijela još jedan život: Umrla djevojka (20) u Gospiću

Unatoč nastojanjima ekipe Jedinice intenzivnog liječenja u gospićkoj bolnici da spase jedan mladi život, preminula je 20-godišnja djevojka iz Korenice

85 komentara

Respiratorni problemi i gripa uzročnici su još jedne smrti na području Like. Unatoč nastojanjima ekipe Jedinice intenzivnog liječenja u OB Gospić da spase jedan mladi život, preminula je 20-godišnja djevojka iz Korenice, javlja Novi list.

Prema podacima ZZJZ Ličko-senjske županije u sedmom tjednu od pojave gripe na ovim prostorima broj registriranih oboljelih znatno je smanjen.

Tako je na području Gospića evidentirano 10, u Otočcu šest, Senju devet, u Korenici pet i u Novalji sedam oboljelih. Tako je brojka registriranih oboljelih u Ličko-senjskoj županiji u ovoj sezoni gripe do sada iznosila 740 pacijenata.

Asian caucasian woman with flu  and feaver OPREZ! VIRUS MOŽE PREŽIVJETI 2 SATA Skrovišta gripe u vašem domu: Daljinski, kvaka, slavina, plahta

Po broju oboljelih ovo je najjača gripa u posljednjih pet godina. Virusom se u Hrvatskoj zarazilo više od 48.000 ljudi, a umrlo 86. 

HZJZ-a ističe se da je ova sezona gripe značajno intenzivnija po broju oboljelih, u usporedbi s prethodnih pet sezona, uključujući i veći broj hospitaliziranih zbog gripe, te veći broj dojava o smrtnim ishodima zbog gripe i njezinih komplikacija.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj zbog gripe umire do 500-tinjak osoba godišnje, od kojih samo manji broj bude i službeno prijavljen.

Dodaje se i kako je teško reći koliko stvarno osoba umre izravno ili, što je češće, neizravno od gripe, kao posljedica pogoršanja osnovne bolesti ili komplikacije, poput upale pluća ili sepse.

Možda vas zanima i ovo:
Message