To je to što me zanima!

Grlić Radman, Zovko i Čović razgovarali o stanju u BiH i koracima za članstvo u EU

Sugovornici su se složili da bi izmjene Izbornog zakona pridonijele stabilizaciji i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine te povećale povjerenje između tri konstitutivna naroda i svih ostalih građana unutar te zemlje
Vidi originalni članak

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u srijedu je o situaciji u Bosni i Hercegovini razgovarao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i potpredsjednicom Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta Željanom Zovko, priopćilo je ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

Glavne teme razgovora šefa hrvatske diplomacije, zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića i europarlamentarke te bivše veleposlanice BiH u nizu zemalja, bile su aktualne političke prilike u susjednoj zemlji, posebno provedba reformi Izbornog zakona "s kojim bi se osigurala ravnopravnost i legitimno političko predstavljanje Hrvata“.

Razgovaralo se o nužnim koracima koje BiH mora učiniti na svom putu prema članstvu u Europskoj uniji te kako Hrvatska može pomoći u tome, stoji u priopćenju u kojem se ne navodi više detalja. 

Čović je Grlića Radmana upoznao s trenutnom političkom situacijom i međunacionalnim odnosima u BiH, kao i o aktualnim izazovima u ostvarivanju legitimnih prava Hrvata, dok je Zovko (HDZ/EPP) predstavila aktivnosti u EP-u vezane za BiH i ostatak jugoistoka Europe. 

Ministar je ponovio da BiH ima podršku Hrvatske i MVEP-a u političkim zahtjevima legitimnog političkog zastupanja Hrvata "kako bi BiH bila funkcionalna, stabilna i prosperitetna te tako lakše ostvarila svoje euroatlantske ambicije“.

Sugovornici su se složili da bi izmjene Izbornog zakona pridonijele stabilizaciji i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine te povećale povjerenje između tri konstitutivna naroda i svih ostalih građana unutar te zemlje, stoji u priopćenju.  

Idi na 24sata

Komentari 7

  • UltimateWarrior 12.09.2021.

    Zeleni se barjak vije svanuo je i taj dan da slobodno mogu reci ja sam brate musliman ,Sda demokratija sda ljudska prava sva sda hajmo svi u glas nitko nece pobjediti nas ...💚💚💚💚💚

  • 08.09.2021.

    Da ne glasaju ljudi iz Bosne, hdz bi teško došao na vlast. Potpuno je besmisleno da netko tko ne živi u HR glasa za saborske zastupnike, vlast, poredak…..

  • Zmar117 08.09.2021.

    Većina Hrvata iz BIH zbog HDZ-ovih glasačkih potreba, je ovih 30 godina hrvatske samostalnosti, došla živjeti u Hrvatsku...Naravno da im sad Bošnjaci biraju Komšića u BIH predsjedništvo..Evo vrlo jednostavnog recepta da Hrvati u BIH opet budu birali svog predstavnika...Nek se vrate iz Hrvatske svi natrag u BIH i riješen problem........

Komentiraj...
Vidi sve komentare