To je to što me zanima!

Grobaru ukinuli kaznu od 27 g. za ubojstvo djevojke

S. Ščančar (25) proglašen je krivim jer je rukama zadavio A. Kulaš (17), a zatim joj vezice stegnuo oko vrata. Opet će se utvrđivati je li bio uračunljiv
Vidi originalni članak

Presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici, prema kojoj je Stjepan Ščančar (25) osuđen na 27 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva Anite Kulaš (17), Vrhovni je sud ukinuo, piše Večernji list. Ščančar je proglašen krivim jer je u noći na 4. listopada 2006. Anitu namamio na groblje na kojem je radio u Cerju, ugušio je rukama, vezao joj oko vrata vezice za cipele i bacio je u raku iskopanu za pogreb drugi dan. Branio se da mu je ona na groblju pokazivala slike seksa s njegovom djevojkom, a što ga je razljutilo. Veza dvije djevojke nikada nije dokazana. Ščančaru je ukinuta presuda, ali mu je produljen pritvor. Ponovno će se utvrđivati koliko je bio uračunljiv u trenutku ubojstva.
- Uspjela nam je žalba tako da će se sada ići na novo suđenje. Trebati će novo vještačenje koje će utvrditi stupanj njegove bolesti- rekao je Silvije Degen, Ščančarov odvjetnik. Dodao je kako je Vrhovni sud ustanovio da je presuda nedefinirana. Vještak je ranije utvrdio da je Ščančar duboko poremećena ličnost sa shizoidnim i narcističkim karakteristikama te da je u trenutku ubojstva bio smanjeno ubrojiv.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mekana 23.12.2008.

    Da,toliko je bio smanjeno uračunljiv da je pozvao pokojnu djevojku na groblje,a gdje je već bio iskopan grob za nekoga,koji je "smanjeno uračunljivi" i iskopao.Dakle,smislio je on kako odraditi ubojstvo i unaprijed je znao i gdje će jadnicu i zatrpati.Sad je najbolje da nas uvjere,da zaslužuje manju kaznu.

  • Hacker-ri 23.12.2008.

    ove sta puse travu i pisaju po javnim mjestima u zatvor... UBOJICE VAN !!! sanaderu slicni--NA SLOBODU !

  • user_2971 23.12.2008.

    pa kaj čovjek se raspizdio...

Komentiraj...
Vidi sve komentare