To je to što me zanima!

"Groblja su mjesta žalosti i prolaznosti, ali i mjesta nade"

Mnoštvo građana zapalilo je svijeće na posljednjim počivalištima svojih voljenih na Mirogoju. Kardinal Bozanić predvodio je euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja
Vidi originalni članak

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić je predvodio tradicionalno euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na Mirogoju, piše HRT. Mnoštvo građana zapalilo je svijeće posljednjim počivalištima svojih voljenih. 

- Danas na svetkovinu Svih svetih pogled usmjerujemo prema zajedništvu svetih. To zajedništvo obuhvaća život i smrt. Toga se zajedništva čvrsto držimo baš u smrti, kako bi nas sveti uveli u pravi život, kako ne bismo upali u ništavilo. Groblja su sveta mjesta. Mjesta su to žalosti i prolaznosti, ali i mjesta nade - poručio je kardinal Bozanić. 

Izvorni tekst pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Gusti_Sok_Od_Vjeverice 02.11.2011.

    Odem na grobek kad mi je jako teske pa se tam ispovedim, oni barem slusaju...

  • tigerin 01.11.2011.

    svaka cast danasnjem prazniku, ali ja bih radije da zivim ko covjek dok sam tu i da me cijene za zivota. uostalom, nasim najmilijima kojih vise nema sevap je otici i druge dane u godini na njihovo poslijednje pocivaliste, ne se samo danas naslikavati...

  • ping-pong 01.11.2011.

    Groblje je jedino mjesto na svijetu gdje su ljudi nažalost nezamjenjivi. Zamjenio bih se sa bratom bar jedan dan, da nas vidi i da mu kažemo koliko ga volimo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare