To je to što me zanima!

Gruzijac na A1 iskočio iz jurećeg kombija prepunog migrantima: Jedna žena umrla je u bolnici...

Lički policajci uhitili su Gruzijca koji je kombijem preko granice u Hrvatsku prevezao više migranata, uglavnom žena i djece. Jedna žena je zbog slabosti zatražila liječničku pomoć, ali je u bolnici preminula
Vidi originalni članak

Lička policija je u subotu oko 19.30 na autocesti u smjeru Zagreba pokušala zaustaviti kombi mađarskih registracija kojim je upravljao 53-godišnji Gruzijac. Vozač je unatoč policijskim svjetlosnim signalima nastavio voziti dalje, pa su za njim krenuli voziti policajci. 

- U jednom trenutku vozač kombija ugasio je svjetla na kombiju, smanjio brzinu kretanja, iskočio iz kombija i počeo trčati prema ogradi autoceste. Policijski službenik ga je stigao i nad njim zakonito uporabio sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje - javili su iz policije. 

RUŠE SCHENGEN Nova taktika migranata: Ne idu pješke nego najprije avionom u Sarajevo, imaju iste tetovaže

Ipak, kombi se nekontrolirano nastavio kretati dalje te je udario u zaštitnu ogradu, a onda je drugi policajac uskočio u kombi te ga je zaustavio kako se ne bi prevrnuo. U kombiju su pronašli ilegalne migrante, većinom djecu i žene. U kombiju je bila visoka temperatura te je zrak bio ustajali, a jedna žena je zbog slabosti zatražila liječničku pomoć. Pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Gospiću, ali je u nedjelju preminula u bolnici. 

IZVJEŠĆE O ILEGALNIM MIGRACIJAMA Božinović: Hrvatska nije i neće biti 'hot spot' za migrante, 97 posto njih odlazi u druge zemlje

Svi migranti su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom, a policija je uhitila 53-godišnjaka protiv kojeg će biti podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu jer ga se sumnjiči da je počinio dva kaznena djela - kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU i potpisnici Schengenskog sporazuma te za kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Ličko-senjska policija upozorila je na moguće tragedije koje se događaju prilikom nezakonitih prelaska granice te podsjetila da ljudi koji pomažu migrantima pri prelasku granice riskiraju svoje i tuđe zdravlje i život.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • m.m.9 13.11.2023.

    ..kazneno djelo koje se još nagrađuje...

  • 13.11.2023.

    Čisto se bojim što će biti s Hrvatskom i EU za 20-tak godina.Hoćemo imati svoje katoličke običaje ili ćemo morati sakrivati svoju vjeru i morati nositi burke.

  • VELIKI GMAZ 13.11.2023.

    U Karlovcu ulovili pun autobus tih migranata, od njih 50 samo je jedan imao putovnicu.. O tome se ne piše. Jao si ga nama i EU

Komentiraj...
Vidi sve komentare