Obavijesti

News

Komentari 10

Gruzijac na A1 iskočio iz jurećeg kombija prepunog migrantima: Jedna žena umrla je u bolnici...

Gruzijac na A1 iskočio iz jurećeg kombija prepunog migrantima: Jedna žena umrla je u bolnici...

Lički policajci uhitili su Gruzijca koji je kombijem preko granice u Hrvatsku prevezao više migranata, uglavnom žena i djece. Jedna žena je zbog slabosti zatražila liječničku pomoć, ali je u bolnici preminula

VIDEO

Lička policija je u subotu oko 19.30 na autocesti u smjeru Zagreba pokušala zaustaviti kombi mađarskih registracija kojim je upravljao 53-godišnji Gruzijac. Vozač je unatoč policijskim svjetlosnim signalima nastavio voziti dalje, pa su za njim krenuli voziti policajci. 

- U jednom trenutku vozač kombija ugasio je svjetla na kombiju, smanjio brzinu kretanja, iskočio iz kombija i počeo trčati prema ogradi autoceste. Policijski službenik ga je stigao i nad njim zakonito uporabio sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje - javili su iz policije. 

Nova taktika migranata: Ne idu pješke nego najprije avionom u Sarajevo, imaju iste tetovaže
Nova taktika migranata: Ne idu pješke nego najprije avionom u Sarajevo, imaju iste tetovaže

Ipak, kombi se nekontrolirano nastavio kretati dalje te je udario u zaštitnu ogradu, a onda je drugi policajac uskočio u kombi te ga je zaustavio kako se ne bi prevrnuo. U kombiju su pronašli ilegalne migrante, većinom djecu i žene. U kombiju je bila visoka temperatura te je zrak bio ustajali, a jedna žena je zbog slabosti zatražila liječničku pomoć. Pomoć joj je pružena u Općoj bolnici u Gospiću, ali je u nedjelju preminula u bolnici. 

Božinović: Hrvatska nije i neće biti 'hot spot' za migrante, 97 posto njih odlazi u druge zemlje
Božinović: Hrvatska nije i neće biti  'hot spot' za migrante, 97 posto njih odlazi u druge zemlje

Svi migranti su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom, a policija je uhitila 53-godišnjaka protiv kojeg će biti podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu jer ga se sumnjiči da je počinio dva kaznena djela - kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj ili drugoj članici EU i potpisnici Schengenskog sporazuma te za kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Ličko-senjska policija upozorila je na moguće tragedije koje se događaju prilikom nezakonitih prelaska granice te podsjetila da ljudi koji pomažu migrantima pri prelasku granice riskiraju svoje i tuđe zdravlje i život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...