To je to što me zanima!

GSS-ovci se spuštaju u jamu, zamijenit će kolege iz Italije

Članovi GSS pomažu u spašavanju njemačkog speleologa koji je 7. lipnja stradao u jami Riesending-Schachthöhl. Deset spašavatelja već je krenulo u jamu
Vidi originalni članak

Članovima GSS-a koji pomažu u spašavanju njemačkog speleologa je u utorak oko 21 sat stigao poziv da uđu jamu i zamijene talijanske spašavatelje.

- Ekipa od 10 HGSS spašavatelja, koji su bili u pripravnosti blizu ulaza u jamu, upravo je krenula u jamu, dok će dodatnih pet HGSS spašavatelja uskoro poletjeti iz vojarne prema ulazu u jamu. Iza 22 sata helikopterom će biti prebačeno još 5 spašavatelja. Dionica koju će hrvatski spašavatelji preuzeti je uski i izrazito zahtjevni meandar te vertikalu Nirvana. U stožeru u punoj pripravnosti ostaje šest HGSS spašavatelja - objavio je GSS na svojim stranicama.  

Podsjetimo njemačkom speleologu Johannu Westhauseru (52) je dok je istraživao jamu Riesending-Schachthöhle 7. lipnja na glavu pao kamen i teško ga ozlijedio. Bavarski kolege su još 9. lipnja poslali neformalni poziv u pomoć hrvatskom GSS-u. GSS je otada bio u pripravnosti i čekali su službeni poziv koji im ja stigao u nedjelju 15. lipnja. GSS-ovci su u ponedjeljak otišli u pomoć, a u utorak se prvi put spuštaju u jamu. 

Mediji javljaju da bi spasioci unesrećenog speleologa iz jame mogli izvući u četvrtak ili petak. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Vjerujem_1 18.06.2014.

    Neka ih dragi Bog čuva i pomogne im u njihovoj misiji!

  • 18.06.2014.

    Svaka čast za naš HGSS, samo iz teksta ne možeš uopče razumijeti gdje se nalazi spomenuta spilja ili jama.

  • fijuman 18.06.2014.

    ma svaka čast tim našim srčanim herojima o kojima država i lokalna uprava i samouprava uopće ne bodi brigu jer se većinom samo snalaze u nabavi potrebite opreme.država i vlada ih toliko vole da ili ne žele ili neznaju donijeti zakon o zaštiti i spašavanju koji bi konačno trebao riješiti njihov nažalost neriješeni status u ovoj državi. dečki i cure želim vam sve najbolje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare