To je to što me zanima!

Gušila se u krvi, liječnik koji joj nije pomogao nije odgovarao?

Ivanka se gušila u krvi. Njezin je suprug zvao Dom zdravlja. Liječnik nije htio doći nego je suprugu rekao da ženu doveze sam, piše Jutarnji. Žena je kasnije umrla
Vidi originalni članak

Ivanka Bosanac (30) je u svibnju 2003. godine počela obilno krvariti. Njezin je suprug nazvao Dom zdravlja u Požegi te je liječniku Hrvoju Bogadi rekao da Ivanka krvari te da je nedavno bila na operaciji krajnika. Liječnik mu je umjesto da se vozilom Hitne žurno uputi 20-ak km udaljeno Kutjevo i pomogne ženi, rekao neka suprugu doveze u Dom zdravlja, piše Jutarnji list. Suprug se s Ivankom uputio u Požegu, a kada su stigli u požešku bolnicu liječnici su samo mogli konstatirati smrt žene. 

Skoro devet godina nakon tragičnog događaja liječnik Bogadi nije odgovarao za grubi nemar, piše Jutarnji. Iako je sud utvrdio kako Ivanka ne bi umrla da se Bogadi kolima Hitne čim je dobio poziv uputio u Kutjevo te da je suprugu preminule Ivanke dao upute kako valja postupati, suci se nisu bavili kaznenom odgovornošću Bogadija jer on nije bio tužen. Tuženi su bili samo Dom zdravlja i Požeško-slavonska županije. 

Bogadi kaže kako mu je žao zbog smrti žene te kako tragičan događaj povezan s nizom okolnosti. 

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Alca PoneeDon Hamilton 13.03.2012.

    e to je nasa hrvatska !ma fuj!

  • Samy_1 12.03.2012.

    ZAR IMA DOBAR LIJECNIK!? Oprostite vas "dva-tri lijecnika" nisam na vas mislio... Nadam se da razumijete komentar.

  • ada47 12.03.2012.

    za svaki nemar treba odgovarati dotični liječnik, u ovome slučaju to je dr. Bogadi, da je došao sa kolima hitne pomoći i da je dovoljno stručan žena bi ostala živa. Meni taj liječnik izgleda nestručan, bahat, lijen, nepouzdan i užasno nemaran, stoga treba odgovarati i taj posao više ne smije raditi, jer će to opet učiniti. I što reći i da li vjerovati našim "liječnicima", ne daj Bože, da zatražimo njihovu pomoć.

Komentiraj...
Vidi sve komentare