To je to što me zanima!

Gustav je oslabio, SAD-u prijete uragani Hanna i Ika

Amerikanci raščišćavaju ulice pokušavajući se što prije vratiti normalnom životu. Tijekom uragana domove je napustilo oko dva milijuna građana
Vidi originalni članak

Uragan Gustav oslabio je u kategoriju tropske oluje, a snaga vjetra ne prelazi 100 kilometara na sat. Stanovništvo američkih država Louisiane i Teksasa, koje se nalaze na njegovoj putanji, je odahnulo. Uragan je u ponedjeljak pogodio obalu Louisiane oko 115 kilometara jugozapadno od New Orleansa. Vjetar koji je puhao i do 180 kilometara na sat i obilne kiše ostavili su za sobom poplavljene ulice, počupano drveće, razbacane dijelove kuća,... Gustav je oslabio na jačinu druge kategorije, a bit će sve slabiji, objavila je Nacionalna središnjica za praćenje uragana u Miamiju. Građani raščišćavaju ulice pokušavajući se što prije vratiti normalnom životu. Tijekom uragana svoje je domove napustilo oko dva milijuna Amerikanaca.
U Louisiani je u naletima stabala i raznih predmeta živote izgubilo sedmero ljudi, čime se broj poginulih popeo na 118. Centar za uragane upozorio je javnost na nove uragane Hannu i Iku. Formirali su se na Atlantiku. Hanna već doseže brzinu od 160 kilometara na sat i kreće se prema Floridi, a Ika upola manje.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kklaudio 02.09.2008.

    nije Ika, nego IKE!

  • dioptrija 02.09.2008.

    novinari vjerojatno proklinju zlu srecu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare