To je to što me zanima!

Guverner Harkiva: 'Ukrajina je krenula u protuofenzivu na ključnu rusku liniju napada'

Ukrajinske vojne snage krenule su u protuofenzivu nedaleko od ruskoga grada Izjuma, gdje napadaju ključnu rusku liniju napada na istočnu Ukrajinu, rekao je u subotu guverner regije Harkiv
Vidi originalni članak

Velika i uspješna protuofenziva na toj ruskoj liniji napredovanja rezultirala bi teškim neuspjehom Moskve u bitki za Donbas, istočnoj ukrajinskoj regiji koju Rusija nastoji u potpunosti zauzeti.

Ruske snage pokušavaju se probiti južno od grada Izjuma, nastojeći zaobići ukrajinske snage koje drže obranu istočne crte bojišnice.

"Smjer Izjum i dalje je najteži dio", komentirao je guverner regije, Oleh Sinegubov situaciju na društvenim mrežama.

HALO, VLADIMIR Finski predsjednik zvao Putina: Razgovor je prošao otvoreno, važno je izbjegavati napetosti

"Naše oružane snage ondje su prešle u protuofenzivu. Neprijatelj se na nekim frontama povlači, što je rezultat ustrajnosti naših oružanih snaga", napisao je.

Ukrajinske su snage ponovno zauzele teritorij na sjeveroistoku zemlje, odbivši Ruse od drugoga najvećeg ukrajinskog grada Harkiva u svom najbržem napredovanju otkako su se moskovske trupe povukle iz Kijeva.

BIZARAN GOVOR PUTINOVA SURADNIKA 'Finsku uništimo za 10 sekundi, na Baltiku su 'kikiriki države', SAD želi započeti 3. svjetski rat'

Ukrajinci su uništili dijelove ruske kolone oklopnih vozila dok su ruske snage pokušavale prijeći rijeku u Donbasu, vidjelo se na snimci ukrajinske vojske podijeljenoj u petak. Ukrajinski ministar obrane ranije je predvidio još mnogo tjedana žestokih borbi.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rusija je napala Ukrajinu 24. veljače, krenuvši na glavni grad, no nije uspjela ući u Kijev te se potom povukla i usredotočila vojno napredovanje prema jugu i regiji Donbas.

Službena Moskva 19. travnja je objavila da je započela druga faza "specijalne vojne operacije". U objavi stoji da je cilj operacije razoružati Ukrajinu i zaštititi je od fašista. Tu tvrdnju Kijev i zapadni saveznici odbacuju kao lažni izgovor za pokretanje ničim izazvane agresije.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • dudina 15.05.2022.

    Koga zavaravaju... ukrainci napreduju samo tamo gdje su se Rusi sami povukli i to ne zbog napada ukrainaca....nakon povlačenja Rusa iz okolice Kijeva tek nakon 5 dana su ukrainci objavili da su oslobodili 919 sela....kad su bili potpuno sigurni da su otišli,😄😄😄

  • arwin 15.05.2022.

    Ako se država sa 44 000 000 stanovnika naoružanih do zuba zapadnim oružjem ne može odbraniti od 150.000 izgladnjelih agresora onda to znači da se ti stanovnici niti ne žele obraniti od napadača. Ukrajina može mobilizirati najmanje 6. 000. 000 vojno sposobnih vojnika. Da su naoružani kuburama i buzdovanima, tolika masa motiviranih branitelja pojela bi 150.000 napadača. Omjer min. 1:40 u korist branitelja. U Vukovaru je na jednog branitelja nasrtalo 20 agresora.

  • jozicalen9 15.05.2022.

    Ukrajina će se vrlo brzo osloboditi , ali Rusi su postigli svoj cilj, prvo riješili se prastarog oružja iz doba SSSR-a , opomenuli su svijet da Nato ne može na granicu sa njima i razorili su Ukrajinu da se nikad neće oporaviti, jer pomoć koju su obećali svijet pod komandom amerikanaca biti će pre skupa i to Ukrajina nikad neće moći vratiti i postat će prozapadna kolonija i još više će ih izrabljivati nego Rusi, a energenti će im biti tri puta skuplji nego ovi do sada Ruski.

Komentiraj...
Vidi sve komentare