To je to što me zanima!

Guverner HNB-a: Spokojan sam, politika mi ne može ništa

Hrvatska narodna banka je neovisna već više od 15 godina. Zakon je promijenjen 2001. Mislim da je to jedan standard koji u Hrvatskoj ne bi trebao biti doveden u pitanje, kaže Boris Vujčić
Vidi originalni članak

Već sam rekao da ono što se čulo u Saboru su kritike, s jedne strane na koje sam odgovorio odmah u Saboru, što se tiče monetarne politike, a sve ostalo ja ne želim vjerovati da je udar na neovisnost Hrvatske narodne banke jer Hrvatska narodna banka je neovisna već više od 15 godina. Zakon je promijenjen 2001. godine. Mislim da je to jedan standard koji u Hrvatskoj ne bi trebao biti doveden u pitanje, rekao je guverner HNB-a Boris Vujčić u ponedjeljak za Dnevnih.hr i tako odgovorio na pitanje da li prepirke vladajućih oko HNB-a doživljava kao udar na neovisnost središnje banke. Na pitanje novinara da li je spokojan i da mu politika ne može ništa da bi ga smijenila, Vujčić je odgovorio: "Naravno". Na pitanje da li zna još koji primjer iz europskih zemalja da se koalicijski partneri dogovaraju tko će preuzeti središnju banku, Vujčić je rekao:
- Ja nisam čuo za to. Što se događalo u koalicijskim pregovorima ja znam samo iz medija, prema tome, ne mogu komentirati. 

Idi na 24sata

Komentari 86

  • kamenjar 29.03.2016.

    Ovaj se ponasa kao Rockefeler ili Nobel,HNB je moje VLASNISTVO i nikom ga ne dam!!!!!

  • Sve nas je manje 29.03.2016.

    čovjek koji mi je od samog početka čudan

  • Ništanovo 29.03.2016.

    Zaštićen zakonom KO lički medvjed.

Komentiraj...
Vidi sve komentare