To je to što me zanima!

Guverner Vujčić: Želimo da Hrvatska uvede euro 2020.

Ulazak u tečajni mehanizam ERM II prvi je korak prema uvođenju europske valute. Odluka hoće li Europska središnja banka i članice eurozone prihvatiti Hrvatsku bit će donesena 2020., kaže Vujčić
Vidi originalni članak

Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, u intervjuu Večernjem listu rekao je da šalje pismo namjere u Frankfurt kojim Hrvatska želi uvesti euro.

- Ulazak u tečajni mehanizam ERM II prvi je korak prema uvođenju europske valute. Odluka hoće li Europska središnja banka i članice eurozone prihvatiti Hrvatsku bit će donesena 2020. godine - rekao je Vujčić.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • victori 16.12.2018.

    Treba sve one koji žele uvesti euro kao valutu izvesti iz RH, u Njemačkoj i zemljama koje su uvele euro cijene su odmah otišle gore 100%, Švedska nije uvela euro pa je to izbjegla, Vujčića i ostale pod hitno treba smjeniti da bi izbjegli uvođemje eura i povećanje cijena.

  • POTPEC 16.12.2018.

    Druže Vujčić zamisli i ja isto želim da se sutra uvede € u Hrvatskoj. Ali istovrimeno i maksimalne mirovine od 1 5oo€, minimalne od 1ooo€. Maksimalne plaće 3ooo€, a minimalne 1500€. I da se cijene ne minjaju. E tek kad to uspijete odraditi s vladom isti čas uvedite eur kao platežno sredstvo.

  • Kuhača 16.12.2018.

    Manemoj,nismo dovoljno u govnima treba nas jos dublje gurati,kad su slovenci uvadali eure bili su tad ispred nas sigurno20god.a privatizaciju nisu sigurno napravili na lopovski nacin i banke rasprodali ko vi...pa nije ni njima bas bilo lako a sto ce tek biti nama....a u stvari ko ce nas sto pitat ponovo ce nas prevesti zedne preko vode......za drugo i nismo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare