To je to što me zanima!

Habuš pokušao dovesti smeće u Zagreb, inspekcija ga vratila

Smeće je s odlagališta Brezje i godinama tamo stoji jer se ne mogu dogovoriti tko bi ga zbrinuo. Čelniku Varaždina je 'puknuo film' pa je natovario smeće na kamion
Vidi originalni članak

Prava drama između koalicijskih partnera HNS-a i SDP-a jutros se odvijala u Varaždinu. Gradonačelnik Varaždina Goran Habuš (HNS) jutros je natovario balu smeća na kamion i želio ju je dovesti pred Ministarstvo zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića (SDP)

Smeće je s odlagališta Brezje i godinama tamo stoji jer se ne mogu dogovoriti tko bi ga zbrinuo.

Regionalni tjednik

Ali Zmajlović je bio brži. Inspekcija zaštite okoliša presrela je Habuša i naložila mu da ne dira smeće jer ga nitko ne smije premještati. U papirima koje mora imati, nije naveo primatelja.

- Mi smo na putu za Zagreb, prosvjed ćemo održati i našu poruku poslati i bez bale smeća - rekao nam je gradonačelnik Habuš.

Regionalni tjednik izvještava da je Habuševa odluka o odvožnji bale smeća pred prag koalicijskog partnera podijelila i lokalne HNS-ovce.

Zmajlović poručio Habušu: Primi se posla

Nakon što je Habuš jutros optužio Ministarstvo zaštite okoliša da se odugovlačenjem i ne rješavanjem zbrinjavanja baliranog otpada "poigrava s 47 tisuća građana grada Varaždina", progovorio je i resorni ministar Mihael Zmajlović.

- Što je radio dvije godine? Pred dvije godine rekao sam jasno i glasno, i otad ponovio barem pedeset puta: osigurali smo novac, sufinancirat ćemo 60 posto od 115 milijuna kuna kolika je  vrijednosti sanacije. Od Grada Varaždina tražimo jedino da poštuje zakone - rekao je ministar Zmajlović za portal eVaraždin.

Kristina Štedul-Fabac

Dodao je da u Ugovor za sufinanciranje Grad mora ući čist i transparentan, kako to nalažu zakon i poštenje.

- Od toga neću odstupiti ni milimetra. A da budem krajnje jasan, ovo radimo jedino i isključivo zbog građana Varaždina koji ničime nisu skrivili da se na ulazu u njihov prelijepi grad već devet godina gomila sramota njihovih političara - ustvrdio je Zmajlović.

- Gradonačelniku Habušu poručujem da prestane zavlačiti, da se primi posla, te da provede natječaj po zakonu i oslobodi svoje sugrađane bala i smrada u doslovnom i prenesenom smislu - zaključio je Zmajlović.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • jozabroz 16.10.2015.

    zmajlovic ko "veliki,nedodirljivi i svemocni"partijas se suprotstavlja clanu svoje koalicije..))))))vidicemo sta ce drugarica vesna sad reci?btw sta je s istragama protiv zmajlovica??veliki vodja ga stiti jer ovaj cuva njegove tajne iz jastrebarskog?

  • trijezni zagorec 16.10.2015.

    kaj mu niste napravili alko test

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 15.10.2015.

    Kaj, ovaj haenesovac nam je dopelal sam sebe?

Komentiraj...
Vidi sve komentare