To je to što me zanima!

HAC i ARZ za vikend naplatili 38 posto manje cestarine nego lani

Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka - Zagreb tijekom proteklog vikenda naplatili su ukupno 26,6 milijuna kuna cestarine, što je 38 posto manje nego u usporedivom lanjskom vikendu, izvijestio je HAC
Vidi originalni članak

Na svim autocestama u nadležnosti HAC-a i ARZ-a tijekom vikenda od 28. do 30. kolovoza prometovalo je 517.083 vozila, a naplaćena je cestarina u iznosu od 26,58 milijuna kuna bez PDV-a.

U istom vikendu prošle godine na autocestama u nadležnosti HAC-a i ARZ-a bilo je 777.654 vozila i naplaćena je cestarina u iznosu od 43,01 milijuna kuna bez PDV-a.

NISU NAS OTPISALI Turisti opisali svoj boravak u Hrvatskoj: 'Zadovoljni smo, u Austriji je lošije stanje nego tu'

Tako je promet vozila ove godine, zbog posljedica pandemije koronavirusa, manji za 34 posto a iznos naplaćene cestarine za 38 posto u odnosu na isti vikend prošle godine.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • K_vragu_sve 31.08.2020.

    Nikad ne vozim autocestama, nemam viska novca za bacanje.

  • kaius 31.08.2020.

    preskupo. ja npr za ypsilon koliko je autocesta od početka ( kaštel) do pule skroz,za tamo i natrag za taj iznos imam nafte za napravit još 100 km autom

  • NikolaTesla 31.08.2020.

    U tom HACu su zaposleni "geniji" , imaju najskuplje autoceste u EU, i svejedno uspiju napravit 500 milja minusa , ili više, svake godine, pa ih se mora dotirat iz proračuna. A također vozači u RH plaćaju cestarinu tri puta : na tehniočkom, u litri goriva, i na naplatnim kućicama - što je pljačka epskih razmjera. I umjesto da se počisti taj talog uhljeba, pošto nitko toliko nesposoban ne može bit, ma da je idiot totalni - nikom ništa, a oni ukradu milijardu najmanje svake godine i samo u toj firmi. Pa ideš ono..

Komentiraj...
Vidi sve komentare