Obavijesti

News

Komentari 28

Turisti opisali svoj boravak u Hrvatskoj: 'Zadovoljni smo, u Austriji je lošije stanje nego tu'

Turisti opisali svoj boravak u Hrvatskoj: 'Zadovoljni smo, u Austriji je lošije stanje nego tu'
1

Hrvatska udruga turizma prikupila je iskustva gostiju koji su se, unatoč raznim mjerama matičnih zemalja, ipak odlučili odmarati u Hrvatskoj. U našu zemlju je proteklog vikenda došlo 200.000 ljudi

VIDEO

Hrvatska nakon završetka špice ovogodišnje turističke sezone i dalje ima povjerenje turista - unazad tjedan dana u Hrvatskoj boravilo je prosječno dnevno više od 600.000 turista, od čega gotovo 500.000 stranih turista, priopćili su iz Hrvatske udruge turizma.

POGLEDAJTE VIDEO: IGRA DUPINA

Pokretanje videa...

Dupini kraj Pakoštana 00:35

Tijekom posljednjeg vikenda, od 21. do 23. kolovoza, u Hrvatskoj je ostvareno više od 200 tisuća dolazaka i 1,8 milijuna noćenja.
U Hrvatskoj je na početku ovog tjedna boravilo gotovo 150.000 gostiju iz Njemačke, preko 60.000 gostiju iz Poljske, 40.000 iz Češke i više od 30.000 gostiju iz Slovenije.
Najviše noćenja je u kolovozu ostvareno u Istri (4,4 milijuna), u Primorsko-goranskoj županiji (3,5 milijuna noćenja), Splitsko-dalmatinskoj (3,4 milijuna noćenja), Zadarskoj (3,3 milijuna noćenja), Šibensko-kninskoj (1,4 milijuna noćenja) i Dubrovačko-neretvanskoj (preko 1 milijun). U dosadašnjem dijelu kolovoza najviše je turističkih noćenja ostvareno s tržišta Njemačke, njih oko 4,3 milijuna što predstavlja 90 posto lanjskog rezultata. Zatim slijedi tržište Slovenije s kojeg je ostvareno 2,6 milijuna noćenja što je 94 posto lanjskog rezultata te tržište Poljske s kojeg je ostvareno 1,8 milijuna noćenja što predstavlja rast od 5 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

'Odluka da je cijela Hrvatska rizična nije fer, ogorčeni su i Austrijanci koji su htjeli doći'
'Odluka da je cijela Hrvatska rizična nije fer, ogorčeni su i Austrijanci koji su htjeli doći'


U  dosadašnjem dijelu kolovoza najviše je noćenja ostvareno u Viru, Rovinju, Medulinu, Poreču, Crikvenici, Umagu, Malom Lošinju, Novalji, Splitu i Puli.
Najviše noćenja u kolovozu ostvareno je u objektima u domaćinstvu (preko 19 milijuna), zatim u kampovima (preko 7,5 milijuna noćenja), u hotelima (5,5 milijuna noćenja)
U Hrvatskoj postoje značajne oscilacije u kvaliteti epidemiološke situacije po regijama. Na području tri županije koje čine sjeverni dio obale i priobalja, Istre, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, a na čijem teritoriju boravi gotovo 50 posto svih stranih turista, situacija je znatno povoljnija od nacionalnog prosjeka. U toj regiji je kumulativni broj novo oboljelih u posljednjih 14 dana 20,8 na 100.000 ljudi.

Hrvatska udruga turizma prikupila je i izjave turista koji ljetuju na obali u raznim hotelima i drugim oblicima smještaja.

- Imao sam sjajan odmor, osoblje je bilo vrlo ljubazno i osjećao sam se vrlo sigurno u vašem hotelu sa svim mjerama koje ste poduzeli radi sigurnosti. Bilo je jako pametno od vas što ste omogućili da odaberemo koji dan želimo čišćenje te što imate mogućnost traženja zamjene ručnika - kaže Roberto Pincin iz Italije, gost San Marino Sunny Resorta na  Rabu.

Zbog virusa odlaze i Austrijanci: 'Ovo je trebalo biti ljetovanje iz snova, a pretvorilo se u pakao'
Zbog virusa odlaze i Austrijanci: 'Ovo je trebalo biti ljetovanje iz snova, a pretvorilo se u pakao'



- Odsjeli smo u Hotelu Parentium Plava Laguna. Jako smo zadovoljni s onim što vidimo. Distanca se doista drži i na bazenu gdje je to najteže, a prije ulaska u restoran svi smo zamoljeni da dezinficiramo ruke. Smatramo da je kući lošija situacija nego ovdje gdje ipak imamo osjećaj odmora i bijega od svakodnevice - rekla je Sabrina iz Austrije.

- Ne želimo prekidati odmor u Novigradu jer se osjećamo savršeno sigurnima. Svi ovdje poštuju sve mjere, svagdje su stroge kontrole i odmaramo se bez kontakta s drugima - kaže Cristina Stolcis, gošća Aminessa iz Italije.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca