To je to što me zanima!

Hajdaš Dončić: Ne želim dati ostavku, monetizacija ide dalje

Ministar je komentirao i propali natječaj za obnovu pruge Dugo Selo - Križevci rekavši kako su razlog poništenja nezadovoljavajuće ponude pristigle na natječaj
Vidi originalni članak

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić ponovio je da nema namjeru dati ostavku te da monetizacija javnog duga ide dalje. Posjetimo, ministar je obećao da će dati ostavku ako Vlada odustane od monetizacije što se nedavno i dogodilo.

U emisiji "A sada Vlada" na Hrvatskom radiju komentirao je i već drugi  propali natječaj HŽ infrastrukture za prugu Dugo Selo - Križevci, koje je jedno od većih ulaganja, odnosno jedno od većih povlačenja sredstava iz fondova EU-a.

- Razlog poništenja su nezadovoljavajuće ponude pristigle na natječaj. U drugom krugu na natječaj su pristigle dvije ponude. Jedna je bila 47 milijuna eura skuplja od predviđene cijene - rekao je ministar Hajdaš Dončić, dodavši da HŽ Infrastruktura to ne može prihvatiti.

- Druga ponuda imala je realnu cijenu, ali nije mogla biti prihvaćena jer su u konzorciju koji je poslao ponudu i tvrtka Pružne građevine koja je tvrtka kćer HŽ-a. A to je suprotno propisima jer tvrtka koja je u vlasništvu HŽ Infrastrukture ne može biti ujedno i izvođač radova zbog solidarnog jamstva - istaknuo je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • MickyyMaus 21.03.2015.

    On ni sam ne zna šta priča!

  • rocco siffredi 18.03.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • _lijepa hrvatska_ 18.03.2015.

    Nemojmo živjeti u iluziji, ne nadajmo se da će oni sami biti dovoljno pošteni i pametni, da će otići. Ne, mi ih moramo potjerati da idu, to je jedino rješenje, izigravati će nas, lagati, svađati, sve to da bi njihova fotelja bila topla. Ja bi ju najradije strpao u duboki smrzavalnik pa neka se onda ku...če.

Komentiraj...
Vidi sve komentare