To je to što me zanima!

Hajdaševi vrtovi: Na Pašmanu sagradio lijepu kuću s tri stana

Dobar posao na otoku: Ministar je u vrtovima koje je kupio u Tkonu na Pašmanu sagradio kuću s tri stana. Za dva stana već ima kupca, a sagradio ih je ove godine
Vidi originalni članak

Ako nešto nije čisto, dajem ostavku iste sekunde. To građevinsko zemljište sam platio 100 eura po kvadratu i na to platio porez od pet posto, rekao nam je u petak ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Zemljište u Tkonu na otoku Pašmanu, gdje godinama ljetuje s obitelji, kupio je lani. Ovog Uskrsa ishodio je uporabnu i građevinsku dozvolu te u travnju započeo gradnju kuće s tri stana.

- Jedan stan ima 100 kvadrata, a druga dva 46 i 47 kvadrata. Ta dva planiram prodati i naravno da ću na njih platiti porez. Nikad ne bih bio lud da gradim kuću i da na njoj ne mogu zaraditi. A do kraja godine, do kada je i zakonski rok, prijaviti ću promjene u imovinskoj kartici, samo čekam da za deset dana bude gotov elaborat etažiranja - kaže Hajdaš Dončić i dodaje da nema ni kućerine ni vrtove.

Načelnik Tkona Danijel Katičin potvrdio nam je da je kupovna cijena bila 100 eura po kvadratu te da je mogao proći i jeftinije.

- Mogao ju je dobiti i za 80 eura, ali nije se htio cjenkati. To su dva terena ukupne površine 450 četvornih metara od dva vlasnika, pa ih je spojio. Ima građevinsku i uporabnu dozvolu za kuću s tri stana. Platio je komunalni doprinos početkom godine, a odrezali smo mu 80.000 kuna - rekao je načelnik Katičin te istaknuo da je zemljište oduvijek građevinsko. Prepuni hvale za ministra su i susjedi. Složili su se kako nije bahat i kako se ne pravi važan.

- Građevinski radovi potrajali su mu dulje nego što je dopušteno pa je nama susjedima obećao da će se iskupiti. S obitelji je boravio u prizemlju u lijevom dijelu kuće - rekla je susjeda Anđelka Varinić.

Kredit planira vratiti prodajom dva manja stana

U Privrednoj banci Zagreb Hajdaš Dončić podigao je kredit od 96.000 eura za kupnju zemljišta, ali i gradnju objekta na njemu. Zemljište je platio 43.500 eura, a za razliku od 52.500 eura sagradio je kuću od 200 četvornih metara. Od ostale imovine Hajdaš Dončić ima i kuću u Humu Zabočkom kod Zaboka i u suvlasništvu voćnjak, livadu i oranicu u Zagorju. 

Idi na 24sata

Komentari 225

  • LidijaKadoic 21.10.2012.

    bogati,hajdas daj i meni odaj tajnu kak "zaradit "tolike eure i tak na brzaka doc do kuce i kredita,jel me mos ugurat u politicare,ili bar ko cistilicu u sabor ,a jel more????

  • 21.10.2012.

    kakav smo to mi n arod umjesto da se divimo što nam je ministar tako sposoban mi se tu šegačimo pa stvarno nemam riječii

  • dahhmal 21.10.2012.

    Već viđeno po sirotinji drvlje i kamenje a oni beru vrhnje

Komentiraj...
Vidi sve komentare