Obavijesti

News

Komentari 225

Hajdaševi vrtovi: Na Pašmanu sagradio lijepu kuću s tri stana

Hajdaševi vrtovi: Na Pašmanu sagradio lijepu kuću s tri stana
3

Dobar posao na otoku: Ministar je u vrtovima koje je kupio u Tkonu na Pašmanu sagradio kuću s tri stana. Za dva stana već ima kupca, a sagradio ih je ove godine

VIDEO

Ako nešto nije čisto, dajem ostavku iste sekunde. To građevinsko zemljište sam platio 100 eura po kvadratu i na to platio porez od pet posto, rekao nam je u petak ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

Zemljište u Tkonu na otoku Pašmanu, gdje godinama ljetuje s obitelji, kupio je lani. Ovog Uskrsa ishodio je uporabnu i građevinsku dozvolu te u travnju započeo gradnju kuće s tri stana.

- Jedan stan ima 100 kvadrata, a druga dva 46 i 47 kvadrata. Ta dva planiram prodati i naravno da ću na njih platiti porez. Nikad ne bih bio lud da gradim kuću i da na njoj ne mogu zaraditi. A do kraja godine, do kada je i zakonski rok, prijaviti ću promjene u imovinskoj kartici, samo čekam da za deset dana bude gotov elaborat etažiranja - kaže Hajdaš Dončić i dodaje da nema ni kućerine ni vrtove.

Načelnik Tkona Danijel Katičin potvrdio nam je da je kupovna cijena bila 100 eura po kvadratu te da je mogao proći i jeftinije.

- Mogao ju je dobiti i za 80 eura, ali nije se htio cjenkati. To su dva terena ukupne površine 450 četvornih metara od dva vlasnika, pa ih je spojio. Ima građevinsku i uporabnu dozvolu za kuću s tri stana. Platio je komunalni doprinos početkom godine, a odrezali smo mu 80.000 kuna - rekao je načelnik Katičin te istaknuo da je zemljište oduvijek građevinsko. Prepuni hvale za ministra su i susjedi. Složili su se kako nije bahat i kako se ne pravi važan.

- Građevinski radovi potrajali su mu dulje nego što je dopušteno pa je nama susjedima obećao da će se iskupiti. S obitelji je boravio u prizemlju u lijevom dijelu kuće - rekla je susjeda Anđelka Varinić.

Kredit planira vratiti prodajom dva manja stana

U Privrednoj banci Zagreb Hajdaš Dončić podigao je kredit od 96.000 eura za kupnju zemljišta, ali i gradnju objekta na njemu. Zemljište je platio 43.500 eura, a za razliku od 52.500 eura sagradio je kuću od 200 četvornih metara. Od ostale imovine Hajdaš Dončić ima i kuću u Humu Zabočkom kod Zaboka i u suvlasništvu voćnjak, livadu i oranicu u Zagorju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 225
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)