To je to što me zanima!

Hakeri napali Al Jazeeru: Svi odjeli trenutno funkcioniraju

Al Jazeera je glavna televizija Katara, države koja je trenutno u sukobu sa susjednim arapskim državama koje ju optužuju za podršku terorizmu, što je donijelo velike tenzije regiji
Vidi originalni članak

Panarapska televizijska mreža Al Jazeera pod jakim je hakerskim napadom, no svi njezini odjeli funkcioniraju, objavila je u četvrtak ta katarska medijska kuća na svojim internetskim stranicama.

"Postoje pokušaji napada na kibernetičku sigurnost Al Jazeere, no mi se borimo protiv njih i trenutno su svi naši odjeli funkcionalni", stoji na portalu te televizije. 

Al Jazeera je glavna televizija Katara, države koja je trenutno u sukobu sa susjednim arapskim državama koje ju optužuju za podršku terorizmu, što je donijelo velike tenzije regiji.

Engleski i arapski servisi te medijske kuće u četvrtak su i dalje funkcionirali kad je na svom Twitter profilu objavila da su "svi sustavi, portali i društvene mreže pod kibernetičkim napadom". 

To je treći pokušaj hakiranja katarskih organizacija u posljednjih 14 mjeseci. Prošlog je mjeseca Doha objavila da je napadnuta državna novinska agencija te da su objavljeni lažni iskazi o čelniku te države, zbog čega su pojačane tenzije s drugim arapskim zemljama.

Prošlog travnja napadnuta je katarska državna banka, najveći zajmodavac na Bliskom istoku i Africi. Objavljeni su njezini tajni podaci s imenima i lozinkama velikog broja njezinih klijenata.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Behemot 09.06.2017.

    Al Jazeera je puno objektivnija od naših medija. Nije ni čudo da je trn u oku svjetskim manipulatorima.

  • koko8222222 09.06.2017.

    jel s u the young turks ok?........ bolje da nisu

  • Nananaci 09.06.2017.

    al jazeeru treba zabraniti

Komentiraj...
Vidi sve komentare