To je to što me zanima!

Hakirao računala tvrtke, šteta više desetaka tisuća kuna

Muškarac je za sad na neutvrđeni način neovlašteno pristupio računalnom sustavu oštećenog trgovačkog društva te pomoću malicioznog (zloćudnog) računalnog programa izvršio kriptiranje
Vidi originalni članak

Nepoznati počinitelj na štetu trgovačkog društva iz Nedelišća u Međimurskoj županiji je počinio kazneno djelo neovlaštenog pristupa u ponedjeljak oko 12 sati, stoji u priopćenju Međimurske policije.

Muškarac je za sad na neutvrđeni način neovlašteno pristupio računalnom sustavu oštećenog trgovačkog društva te pomoću malicioznog (zloćudnog) računalnog programa izvršio kriptiranje (kodiranje) dijela podataka.

Na opisani način počinitelj je pohranjene podatke i programe na računalu učinio neupotrebljivima. Materijalna šteta, koja se odnosi na vrijednost kriptiranih programa i podataka, procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • OTAKU. 13.08.2020.

    Ja sam jos kao djete 90 tih shvacao moc racunala.Vecina ljudi koristi racunala samo da se logiraju na fejs a u stvari ne znaju nista o njima.

  • DavorMlinarić 13.08.2020.

    Poštovani Željko Rukavina molim da mi objasnite kako je iz nepoznatog počinitelja nastao muškarac? Dali ovaj Vaš članak služi potenciranju spolne diskriminacije ili je čisto očitovanje novinarske nepismenosti? Hvala

  • OTAKU. 13.08.2020.

    Postujte Hakere.Oni imaju moc da uniste cijelu civilizaciju ako to zele.Cijeli svijet je povezan internetom i bit ce jos povezaniji u skoroj buducnosti sto znaci da ce i Hakeri biti mocniji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare