To je to što me zanima!

Hamburg kao ratna zona: Veliki neredi zasjenili G20 summit

Sukobi prosvjednika i policije nastavili su se i drugu noć u hamburškim četvrtima. Prosvjednici su palili automobile, demolirali trgovine, a dosad je ozlijeđeno više od 213 policajaca
Vidi originalni članak

Veliki prosvjedi u Hamburgu nastavili su se i u noći na subotu s velikim sukobima prosvjednika i policije u brojnim hamburškim četvrtima, a ne samo u području oko G20 summita. 

Kako prenosi Deutsche Welle, u subotu ujutro broj ozlijeđenih policajaca popeo se na 213, a privedeno je stotinjak provjednika. Hamburški policajci objavili su na Twitteru slike ozlijeđenih policajaca. 


Rano ujutro nemiri su bili iznimno nasilni u četvrti Schanzenviertel. Prosvjednici su palili automobile, razbijali trgovine i gradili barikade, a signalnom raketom su pokušali pogoditi i policijski helikopter. Oko 500 ljudi tijekom noći je poharalo supermarket i obližnje trgovine.

Stotine policajaca ušle su pred jutro u zgrade kako bi uhitili izgrednike koji su ih napadali metalnim šipkama i Molotovljevim koktelima koje su bacali s krovova. Samo u jednoj zgradi specijalci su uhitili 13 ljudi. Nakon ove akcije uslijedilo je i smirivanje nereda. 


 

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Petko Lugarusic 09.07.2017.

    A ja mislio samo desnicari mrze i rade takve nasilne stvari..

  • Uragan_1 08.07.2017.

    Nijemci su u svemu NAJBOLJI. Kad se prime bilo kojeg posla rade to temeljito.

  • Narodni glas 08.07.2017.

    Bravo , treba se pobuniti čitav svijet..... Ovako dalje nesmije ići

Komentiraj...
Vidi sve komentare