To je to što me zanima!

HANFA obustavila trgovanje INA-inim dionicama na burzi

HANFA-a je reagirala na najavu mađarskog MOL-a da će preuzeti INA-u i to kupnjom dionica od malih dioničara kojima nudi 2.800 kuna za dionicu
Vidi originalni članak

Agencija za nadzor financisjkih usluga (HANFA) obustavila je u petak iza 10 sati trgovanje INA-inim dionicama na Zagrebačkoj burzi 'sve dok javnost ne bude točno i ispravno obaviještena o okolnostima ponude mađarskog MOL-a'. 

U četvrtak je naime na izvanrednoj konferenciji mađarska naftna kompanija, koja posjeduje 47,16 posto dionica INA-e, najavila privatnu ponudu malim dioničarima. Mađari su službeno na budimpeštanskoj burzi obznanili da planiraju postati većinski vlasnici INA-e i to kupnjom 800,910 dionica INA-e od malih dioničara po cijeni od 2.800 kuna po dionici. 

Mađari ističu da je ponuda velikodušna jer je 'realna cijena' dionice 900 kuna. U četvrtak je prosječna cijena dionice na Zagrebačkoj burzi bila 1.721,14 kuna. 

Mađarska ponuda ponukala je HANFA-u da obustavi trgovanje dionicama dok svi detalji ponude ne budu javno poznati, a o točnosti izvještaja odlučit će HANFA. 

Mađari su podsjetili da su već 2008. godine mali dioničari poput zaposlenika INA-e mogli svoje dionice prodati MOL-u te da im sada nude drugu priliku. Index prenosi da su iz Hrvatske Vlade rekli da ne znaju ništa o planu MOL-ova preuzimanja INA-e.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Okrutni 04.12.2010.

    HAHAHA Vlada ništa ne zna? Morat ću do Zagreba da im kažem.. Za svako poskupljenje plina i nafte sad će mol bit kriv, kao da država nema veze sa cijenama na tržištu

  • marko000 03.12.2010.

    Ma ja prodajem odmah, kad bi bar dali još malo ! Ionako je naša država prva počela sa rasprodajom a "sad predavanje o petriotizmu "

  • glasna_1 03.12.2010.

    lešinarski ali sasvim logičan potez mol-a.....pitanje je što radi vlada i zašto o tome ništa nezna..naravno,ako nezna....

Komentiraj...
Vidi sve komentare