To je to što me zanima!

Hartmann odgodili suđenje jer traži izuzeće sudaca

Obrana bivše glasnogovornice tužiteljstva u Haagu najavila je da će zatražiti izuzeće sudaca zbog pristranosti te je pozvala na odgodu suđenja
Vidi originalni članak

Suđenje bivšoj glasnogovornici Tužiteljstva Haaškog suda Florence Hartmann, optuženoj za nepoštovanje suda, odgođeno je do daljnjeg. Postupak protiv Hartmann trebao se održati u četvrtak i petak, ali je odgođen zbog zahtjeva obrane za izuzećem dvojice članova sudskog vijeća i sudskog savjetnika u tom slučaju.
- Budući da je zahtjev podnesen samo dva dana prije zakazanog početka suđenja 5. veljače, nije izvedivo da on bude u potpunosti riješen prije tog datuma - stoji u odluci koju je potpisao predsjedavajući sudskog vijeća Carmel Agius čije izuzeće, uz suca Alphonsea Orieja i sudskog savjetnika, zahtijeva obrana. Obrana  je najavila u petak na statusnoj konferenciji u Haagu da će zatražiti izuzeće sudaca zbog navodne pristranosti te je ponovno pozvala na odgodu suđenja.
Hartmann se tereti za nepoštovanje suda zbog objave podataka iz tajnih odluka Žalbenog vijeća Haaškog suda u predmetu "Milošević". Ona je, po optužnici, tajne podatke objavila u rujnu pretprošle godine u svojoj knjizi "Mir i kazna" i u članku "Prikriveni ključni dokazi o genocidu" koji je u siječnju 2008. objavio Bosanski institut.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare