To je to što me zanima!

Hasanbegović: 'Ovo je negacija svega što je Stier zastupao'

Sabor je u petak iskazao povjerenje novim ministrima sa 78 ruku 'za'. Zlatko Hasanbegović, kao i Bruna Esih i Željko Glasnović, bio je 'protiv' te time iskazao neslaganje s Vladom HDZ-a i HNS-a
Vidi originalni članak

Ovo što se sada događa je negacija svega što je Stier dosada zastupao u javnom životu kao intelektualac, kazao je Zlatko Hasanbegović nakon izglasavanja povjerenja novim ministrima za Novu TV.

Koaliciju HDZ-a i HNS-a nazvao je trgovinsko-klijentelističkom koalicijom i prevarom birača.

- To je moje jasno i principijelno stajalište. Tko god je iščitavao moje izjave u proteklih mjesec dana, bilo mu je jasno kako ću postupiti. Ovo je početak novog razdoblja hrvatske politike. Ne samo za mene, gospođu Esih i Glasnovića već za sve aktere. Ovi događaji sigurno neće ostati bez dubljih političko-stranačkih posljedica, kazao je Hasanbegović.

Vjeruje da će potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier postupiti po savjesti nakon ulaska HDZ-a u koaliciju s HNS-om.

- Siguran sam da će postupiti sukladno svojoj savjesti i načelima koje je sam iznio u svom programatskom spisu Nova paradigma. Ovo što se sada događa je negacija svega što je Stier dosada zastupao u javnom životu kao intelektualac - kazao je Zlatko Hasanbegović.

Osim njega u petak su protiv izglasavanja povjerenja novim ministrima bili i zastupnici SDP-a, Mosta, Živog zida, Goran Aleksić iz Snage, nezavisni Marin Škibola, HSU-ov Silvano Hrelja, Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku te četvero HNS-ovaca, Anka Mrak Taritaš, Goran Beus Richembergh, Vesna Pusić i Nada Turina Đurić.

Idi na 24sata

Komentari 202

  • slavić 11.06.2017.

    nama netreba Ustaša,partizana!ljudima treba posao,bolja mirovina!Ti pogotovo netrebaš!

  • ljubica ljubičica_1 11.06.2017.

    Ne samo on !

  • MAX 2010 10.06.2017.

    musava brada, mučaljiv lik i sreća je da nema previše prostora jer trenutno sve su alternative ovoj "čudnovati kljunaš"-vladi ..-živa i brza propast........"širina" ostalih je na nivou Mamićevog "plitkog potoka"

Komentiraj...
Vidi sve komentare