To je to što me zanima!

Hasanbegoviću se žuri: Sazvao odbor, tema - obračun s Titom

Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović su pred Milana Bandića stavili ultimatum. Ako želi njihovu podršku mora se maknuti ime maršala Tita s trga u Zagrebu
Vidi originalni članak

Zlatko Hasanbegović sazvao je skupštinski odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova za petak ujutro. Točka dnevnog reda je samo jedna: Preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske. 

U petak u 10 ujutro tako će biti napravljen drugi od tri koraka za obračun s maršalom. Prvi je bio ultimatum Milanu Bandiću da preimenuje trg ako želi njegovu podršku u Zagrebu i većinu za vladanje. Bandić je pristao. Zanimljivo je da je kao predlagatelj micanja Tita uz gradonačelnika Bandića i Klub zastupnika Neovisnih za Hrvatsku, stranke Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. 
Na odboru bi prijedlog trebao proći bez problema jer za prijedlog postoji većina. Uz Hasanbegovića su članovi i Tomislav Jonjić koji je iz Neovisni za Hrvatsku, zatim Ivan Ćelić iz HDZ-a koji je već predlagao preimenovanje, te Dorica Nikolić (HSLS) koji su najavili da će podržati preimenovanje jer je to Dražen Budiša tražio još prije 20 godina. Jedina oporba koja može na odboru reći nešto u korist ostanka trga je Rada Borić iz Nove ljevice. 

Nakon odbora, preimenovanje treba potvrditi još i Skupština krajem mjeseca. I u njoj zasad postoji većina koja želi promjenu jer je čak 26 zastupnika koalicije Milan Bandić, HDZ i Neovisni za Hrvatsku potpisalo da Tito mora otići.

 

Idi na 24sata

Komentari 1028

  • UNPROFOR 21.07.2017.

    Za razliku od njega ,meni se nigdje ne žuri ! Sresti ćemo se kad tad .

  • Timmy2 21.07.2017.

    Dobro je to, mogao je tražiti od Bandića da trg nosi ime Zlatana Hasanbegovića :- ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • UrosBukovec 21.07.2017.

    Nemreš belivet. Muslimani su glavni i u Ljubljani i u zagrebu. dobro u Ljubljani su najjači sa srbima. Pa sad to skuži. Ljubljana je jugoslavija u malom. A izgleda da ni Zagreb nije daleko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare