To je to što me zanima!

Haški zatvorenik Kordić izlazi na slobodu, u petak u Zagrebu

Pred Haaškim tribunalom Dario Kordić osuđen je na 25 godina zatvora zbog ratnih zločina u Srednjoj Bosni. Izvršio je dvije trećine kazne. U petak dolazi u Zagreb
Vidi originalni članak

Dario Kordić, koji je pred Haaškim tribunalom osuđen na 25-godišnju kaznu zatvora zbog ratnih zločina u Srednjoj Bosni, u petak će biti pušten na slobodu nakon izvršenja dvije trećine kazne.

Iako se proteklih dana nagađalo da će Kordić izaći iz zatvora Karlau u Austriji, Haaški tribunal je konačno potvrdio tu odluku. On će zrakoplovom u petak doputovati iz Beča u Zagreb gdje će ga dočekati obitelj i prijatelji. Nakon kraćeg boravka u Hrvatskoj, Kordić će posjetiti rodnu Busovaču gdje su mu ukopani roditelji. 

Presuda bivšem predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice BiH i potpredsjedniku Hrvatske zajednice Herceg Bosne najveća je kazna koju je dobio neki politički vođa u BiH. Kordić se od 2006. nalazi u zatvoru Karlau u austrijskom gradu Grazu. U zatvoru se potpuno okrenuo religiji i duhovnom životu.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • kojlprb 04.06.2014.

    da nije bilo Hrvata, slavne Hrvatske vojske i dragovoljačkih postrojbi HOS-a, nikada muslimana nebi bilo u BiH. Mi smo vas spasili od srba, a uvijek po tradiciji zahvaljujete nožem u leđa.

  • ManituApach 04.06.2014.

    Ovaj RATNI ZLOCINAC jos nije svoju kaznu odsluzio,tek sad pocinju patnje jer ga progone nevino ubijeni iz sela Ahmici iz Srednje Bosne.Taj napad licno je naradio ratni zlocinac Kordic,bivsi predsjednik HDZ-a BiH,i naredio je da se svi pobiju,a kuce i dzamije zapale i poruse(sto su HVO vojnici i uradili),ubijeno je preko 100 civila,uglavnom stari i iznemogli,bebe,zene,djeca.

  • Zmar116 04.06.2014.

    Reci nam tko te prodao...

Komentiraj...
Vidi sve komentare