To je to što me zanima!

HBOR: Šegonov kredit uopće nije povoljan već je najskuplji

Odobreno je 77 kredita za turizam s prosječnom kamatom od 2,7 posto, a tvrtka Facta Vera ima prosječnu kamatu 5,31 posto, navodi predsjednik Uprave HBOR-a
Vidi originalni članak

Šegonova tvrtka Facta Vera uopće nije dobila povoljan kredit, nego je on najskuplji odobreni te godine za turizam. Tvrdi to predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev. Istovremeno, Kovačev priznaje da taj kredit nije u skladu s uvjetima za financiranje turizma, ali jeste s uvjetima poslovanja banke. 

- Odobreno je 77 kredita za turizam s prosječnom kamatom od 2,7 posto, a tvrtka Facta Vera ima prosječnu kamatu 5,31 posto, navodi Kovačev u priopćenju.

Skuplje su prošli upravo jer su plaćali stare dugove Hypo banci, što se inače ne smije po ovim kreditima koje odobrava HBOR. Kovačev kaže da zato veći dio kredita od 26,4 milijuna kuna ima kamatu 5,74, a manji dio od pet milijuna tri posto. 

Da su ulagali u izgradnju novog, a ne plaćali izgradnju starog hotela imali bi kamatu od 1 do 3 posto, zaključuje Kovačev. 

Dodaje i da se Šegonova tvrtka javila 2008. za kredit za izgradnju hotela, ali tada su im morali odbiti zahtjev jer HBOR nije imao novca. Facta Vera je ovlastila HBOR da ne mora više čuvati bankarsku tajnu i da mogu javno dati uvjete kreditiranja.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • simun pintaric 17.01.2014.

    sta drugo reci nego lopovi ,samo osiromasuju taj jadan narod trebalo bi ih najuriti

  • short-cut 17.01.2014.

    Jel to znači onda (ako je uzeo tako "grozan" kredit) da nam na takvoj funkciji sržite nesposobnu budalu?

  • mrzovoljni 17.01.2014.

    Bravo gospodo branite jednog svojeg , svaka čast. Zašto se ne zauzmete za sve druge ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare