To je to što me zanima!

HDSSB: Ministar branitelja lažirao podatke u Registru

Za Tomislava Ivića piše da je 298 dana bio u 107. brigadi iako ona tad nije bila osnovana. Hvidrin predsjednik godinu je bio u nepostojećem stožeru
Vidi originalni članak

U HDSSB-u tvrde da je Tomislav Ivić, ministar branitelja, ratni put započeo 298 dana prije nego je u Valpovu, gdje je 1990. Ivić u srednjoj školi predavao ONO i DSZ, osnovana 107. brigada.
- Za ministra se u objavljenom registru branitelja navodi da je od 1. rujna 1990. godine bio pripadnik 'dobrovljačkih oružanih skupina'. No, kako je moguće da nitko drugi u Valpovštini nema takav status? Pa, s kim je onda uopće ministar branitelja bio u postrojbama? - kaže Dinko Burić, potpredsjednik HDSSB-a. Burić tvrdi da je ministar branitelja na temelju tako evidentiranog ratnog puta 'stekao 1490 bodova, čime je ostvario pravo na znatno veći udio u dionicama od ostalih kolega iz 107. brigade', kaže Burić.
- Primjer Josipa Đakića, saborskog zastupnika i predsjednika Hvidre, još je drastičniji. U njegovoj evidenciji se vodi da je od 15. kolovoza 1990. godine pa do 27. lipnja 1991. godine bio pripadnik zapovjedništva II. Zbornog područja Đakovo. Međutim, Zapovjedništvo obrane za istočnu Slavoniju i Baranju, koje je bilo preteča II. Zbornom području Đakovo, osnovano je tek 17. srpnja 1991. godine - priča Burić. Prema riječima čelnika HDSSB-a, Registar branitelja trebalo objaviti upravo zbog otklanjanja svih mogućih sumnji. Jer, kaže Burić, 'ako su objavljeni podaci o ministru branitelja i predsjedniku Hvidre točni, onda je jasno da je najveći otpor objavi registra zbog dokazivanja nezakonitog stjecanja imovinske koristi'.

ĐAKIĆ: 'BURIĆU, PRESTANI PITI I OTRIJEZNI SE'
Đakić je kratko i oštro odgovorio Buriću rekavši da mu j ebolje da prestane piti, da se otrijezni i bavi svojim doktorskim poslom. Za zapovjedništvo II. Zbornog područja Đakovo kaže da je to postrojba narodne zaštite koja je tek kasnije priznata.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • snaša s mudima 12.04.2010.

    Zato smo mi branitelji za objavu registra branitelja. To što neki kažu da udruge nisu za objavu objesite mačku o rep. Nitko nas članove i nije ništa pitao. A kako i bi kad ima 150 udruga koje beru lovu iz proračuna i ništa ne rade ! Lopovi su se uvukli svuda.

  • urba 12.04.2010.

    a zašto u registru nema ni najvećeg HRVATA u Rvata mesića stevana, da ga nećemo nać u kakom drugovačijem popisu

  • 12.04.2010.

    Ma,Baš Me Briga !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare