To je to što me zanima!

HDSSB: Premijeru, smijenite Upravu HAC-a, ali i ministra

U HDSSB-u su ogorčeni odlukom HAC-a o obustavi gradnje koridora 5C. Osim smjena, traže Milanovića da povuče tu odluku te da se raspiše novi natječaj
Vidi originalni članak

HDSSB poziva premijera Zorana Milanovića da povuče nerazumnu i političku odluku Uprave HAC-a o obustavi gradnje koridora 5C i smjeni je, kao i svog ministra Sinišu Hajdaša Dončića . Premijera pozivaju i da raspiše novi natječaj za gradnju, a ako za to nema novca u proračunu predlažu da se za taj posao iskoriste sredstva EU.

'Zašto se Vlada maćehinski odnosi prema Slavoniji i Baranji?'

- Pozivamo premijera da dođe k svijesti . Zabrinjava nas zašto se Vlada maćehinski odnosi prema Slavoniji i Baranji. Obećanja premijera s početka mandata su obična laž i neistina, i mi moramo uvijek trpjeti zbog promašenih političkih poteza ove Vlade za koju mislimo i želimo da što prije ode, jer su za to odavno zreli - poručio je Josip Salapić .

Podsjetimo, premijer Zoran Milanović na početku mandata je izjavio "Neka mi se osuši desna ruka ako zaboravim Slavoniju”.

S obzirom da je HDSSB-ovcima obrazloženo da se ne odustaje od koridora već da je riječ o djelomičnom odustajanju, za njih je to samo znak da vladajući samo kupuju vrijeme do raspisivanja parlamentarnih izbora nakon čega će teret svojih lažnih obećanja prebaciti na buduću Vladu.

Bubalo: Postoji strategija uništavanja Slavonije i Baranje

Krešimir Bubalo uvjeren je da "postoji strategija uništavanja Slavonije i Baranje".

- Milanović i Dončić imaju jasnu strategiju što žele u Slavoniji i Baranji. Rješenje za izlazak iz krize vide preko autobusnog i željezničkog kolodvora te avionskog prometa gdje se značajno povećao promet, ali i u jednom smjeru - poručio je Bubalo.

Strahuje da će takvom politikom do idućeg popisa Slavonija i Baranja ostati bez dodatnih 30 posto stanovništva . Koridor 5C je, podsjećaju u HDSSB-u vitalni je strateški projekt za razvoj gospodarstva u Slavoniji i Baranji, a ogluši li se premijer na njihove zahtjeve najavljuju da će "poduzeti sve da se raspišu prijevremeni izbori" .

Idi na 24sata

Komentari 7

  • bajica1009 15.05.2015.

    EU odustao od koridora 5C to je jasno svima, bosna poništila natječaj za most na savi kome još treba taj pravac možda baranjcima da su bliže EU pa Salapiću preko mađe su prije u austriji nego brođani i županjci. I ti ćeš braniti interese slavonije nemoj nas ti braniti ako boga znaš uzmi i onog Grubišića da odite u .............

  • Ništanovo 15.05.2015.

    Kod nas se autoceste rade kao da su od lego kockica. Svaka vlast hoće napraviti malo auto ceste. Imamo 1.400 km autocesta, a Austrija 1.700 km. Zadužili nas, podizali kredite, a 1km autoceste košta do neba. Političari rade silaze s autoceste u svoje selo, mostove u svoje selo, tunele blizu svoga sela.

  • svejedobro 15.05.2015.

    Našla krpa zakrpu

Komentiraj...
Vidi sve komentare