To je to što me zanima!

HDZ čuva Plenkovićev imidž, a Jandroković radi prljavi posao

Andrej Plenković je veoma balansirano govorio o pokretanju postupka protiv Dalić. A onda je došao Jandroković, čiji istup se ne može gledati kao izdvojen...
Vidi originalni članak

Potencijalno su svi lopovi jer mogu u dućanu ukrasti čokoladu. Ne možemo ljude koji trebaju voditi državu zbog potencijalnog sukoba interesa dovoditi u problem da ne mogu donositi odluke, izjavio je glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Sabora Gordan Jandroković kao uvertiru u nešto puno gore: “Treba kroz zakonska rješenja razmotriti je li optimalno što sad imamo kroz povjernstvo”.

Dakle, ono što slijedi je rezanje ovlasti Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Institucije koja je počela funkcionirati tek prije četiri godine kako treba, a prije je bila čista politička ekspozitura. HDZ je jako naljutilo propitivanje je li potpredsjednica Martina Dalić u sukobu interesa jer odlučuje o Ini, a u upravi te kompanije sjedi njezin suprug Niko.

Već ranije je povjerenstvo izazvalo i ljutnju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović zbog propitivanja na što je trošila državni novac na putu u SAD. U napadu HDZ-a na nezavisno povjerenstvo zanimljive su tri stvari. Prvo, premijer Andrej Plenković je veoma balansirano govorio o pokretanju postupka protiv Dalić. A onda je došao Jandroković, čiji istup se ne može gledati kao izdvojen.

Očito su u HDZ-u odlučili čuvati imidž Plenkoviću, a pustiti Jandrokovića da odradi prljaviji dio posla i otkrije prave namjere. Drugo, HDZ uopće ne razumije koncept Zakona o sprečavanju sukoba interesa jer je bit upravo spriječiti da netko “ukrade čokoladu”. Treće, HDZ se očito odlučio obračunati s institucijama koje su se dirnule u njihove.

Nije to prvi puta u Hrvatskoj. Kod nas je politička kultura zazivati institucije da rade svoj posao, a kad taknu “naše”, onda ih prozvati da su politički motivirane, potkupljene i pristrane. Ako HDZ ostvari svoje prijetnje i smanji i ovlasti povjerenstvu, to će biti jasna poruka i svima ostalima što ih čeka ako taknu njihove članove. Nadajmo se da će se HDZ-ovci zaustaviti dok je vrijeme.

Idi na 24sata

Komentari 177

  • bajica1009 23.01.2017.

    Za mene je davno dolaskom Sanadera bilo jasno da je veleizdaja jer da jedan političar nestane a drugi pokupi sve nisu čista posla, tako i Karamol nesta a ovaj posta voljen i svi oko njega kao oko Ive znaći točno je HDZ čuva svoj status glavnog pljačkaša i veleizdajnika ove zemlje. Kada konkurenciji (MOL) daš podatke što smjeraš što je to do izdaje i zaglupljivanje svoga naroda kao da su svi pali na glavu pa imaju amneziju kao ova horda uhljeba po državnim ustanovama i poduzećima koji su ostavili svoje u bosni i ercegovini pa pravac u pljačku sa ranijim rođacima sve udbaški doušnicima i podobnicima, samo pravi hrvati izgubiše dok braniše zemlju ovi pohvatali mjesta sa potvrdama od popova i popadija,

  • Nikola Jankovic 23.01.2017.

    Dakle, kada je povjerenstvo odlučivalo o "sukobu interesa" Karamarka, kojega se trebalo maknuti pod svaku cijenu (ne ulazim u razglabanje kakav je) i postaviti brusselsku podguznu muhu na čelo državetada je sve bilo u redu, a danas kada se radi o odluci koja im ne odgovara iako je dalićka u ozbiljnijem i očitijem sukobu interesa nego je to Karamarko ikada bio, e danas te odluke su osporavane od strane brusselskih podguznih muha.

  • ravnicaslavonije1 23.01.2017.

    Ovo je isto prebacivanje teme sa Predsjednice Kolinde, nema je vec par dana nigdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare