To je to što me zanima!

HDZ dobio novac od 10 tvrtki, na izborima 2007. od čak 127

Među sponzorima HDZ-a sada nema ni tvrtki koje su im bili najizdašniji donatori. Za izbore prije četiri godine HDZ je samo od Skiper hotela dobio milijun kuna
Vidi originalni članak

HDZ je za parlamentarne izbore 2007. godine dobio donacije od čak 127 tvrtki. Onda su dobili 10,2 milijuna kuna donacija, dok su za ove parlamentarne izbore dobili donacije od samo 10 tvrtki. 

Među sponzorima HDZ-a sada nema ni tvrtki koje su im bili najizdašniji donatori. Prije četiri godine HDZ je samo od Skiper hotela dobio milijun kuna, a 400.000 kuna dobili su od Zagorje Tehnobetona, javlja Večernji list.

Miroslav Bunić iz Zagorje Tehnobetona rekao je kako su danas druga vremena te se štedi na svakoj kuni. Prema trenutačnoj situaciji, HDZ ispada najveći gubitnik u odnosu na prethodne parlamentarne izbore. 

Ipak, SDP je 2007. godine dobio donacije od 25 tvrtki, a ove godine od tek osam njih. Najviše donacija je SDP prije četiri godine dobio iz tvrtki koje su u koncernu Agram.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 77

  • plavi cvijet 29.11.2011.

    Eto, normalno da svi znamo da su ih financirale i pravne i fizičke osobe, a ono što su krali državi, krali su za sebe, a samo su Sanadera optužili. Nema šanse da se za jedne izbore potroši toliki novac od članarina i bolesno velikih iznosa donatora pa na to još zakonska sredstva iz proračuna pa još na sve to oni pusti pokradeni milioni. Nema šanse. Lažljivci lažljivi. Kupili su sve "ljude" koji im trebaju.

  • be yourself 29.11.2011.

    Kakva moraš biti budala da daš lopovskom HDZ-u donaciju. Jasno da očekuješ pobjedu na natječajima kako bi lopovima naplatio pinku.

  • Antisa_1 29.11.2011.

    zanima me jedna stvar !! koliko ce poslova dobiti te institucije od drzave bez javnog natijecaja za uzvrat ili koliko ce im se ugoditi na nekim javnim drzavnim natijecajima!!! uvijek ista prica zasto sad uskok ne reagira i baci oko na te ko bojage dobrotvorne tvrtke!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare