To je to što me zanima!

Oglasio se HDZ: Pozajmice su uzimane uz znanje Karamarka

Nakon što je Nacional objavio intervju s hrvatskim poduzetnikom Pavlom Vujnovcem, koji tvrdi da mu je HDZ dužan 4,2 milijuna kuna, oglasila se i prozvana stranka
Vidi originalni članak

Vlasnik tvrtke Energia Naturalis i najmoćniji domaći poduzetnik u plinskom biznisu Pavao Vujnovac prije nekoliko dana tražio je od HDZ-a da mu vrati 4,2 milijuna kuna kojeg je posudio stranci na zahtjev Milijana Brkića, piše Nacional.  

Iz HDZ-a Nacionalu nisu odgovorili na upit u vezi izdašne pozajmice no više visokih izvora iz stranke potvrdilo je kako je Brkić kao tadašnji glavni tajnik bio jedan od najodgovornijih pojedinaca za financijsko poslovanje HDZ-a u zadnje četiri godine. 

Drugi visoki izvor kazao je kako je stranka zadužena bez odluke Predsjedništva te ističe kako je to protivno statutu HDZ-a. 

- Neka Brkić radije objasni kako je i na što trošio novac. Zbog toga on želi zadržati moć u stranci, misli da time sebe spašava i da može držati stvari pod kontrolom. No ako im Uskok uđe unutra, oni su gotovi. Stanka je bila njihova samoposluga - kazao je izvor za Nacional. 

HDZ: Pozajmice su uzimane uz znanje Tomislava Karamarka

S obzirom na upite novinara o posve zakonitim kratkoročnim pozajmicama od tvrtke Prvo plinarsko društvo - Trading d.o.o. Vukovar i medijskim podmetanjima 
na tu temu, dostavljamo vam odgovor:

"Hrvatska demokratska zajednica uzimala je tijekom 2014. i  2015. godine kratkoročne pozajmice od PPD-a u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i Financijskim statutom
 HDZ-a te posve transparentno, što je svakome dobronamjernom vidljivo iz financijskih izvješća (bilanci, na stavci kratkoročnih pozajmica, konto 2621). 
Financijska izvješća su svake godine, nakon usvajanja na sjednicama Predsjedništva HDZ-a, uredno dostavljana Državnom uredu za reviziju i Financijskoj agenciji te objavljivana u skladu s propisima. Državni ured za reviziju je za 2014. i 2015. godinu dao bezuvjetno mišljenje na poslovanje HDZ-a.
Pozajmice su korištene za tekuće redovno financijsko poslovanje stranke te za financiranje izborne promidžbe za izbore za Europski parlament 2014. godine i predsjedničke izbore 2014/2015. godine.
Pozajmice su uzimane uz znanje bivšeg predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka.
Upozoravamo javnost da svi oni koji ovih dana pokušavaju uvjeravati novinare da su pozajmice uzimane bez znanja bivšeg predsjednika HDZ-a i bez usvajanja financijskih izvješća na sjednicama Predsjedništva HDZ-a, iznose bezočnu laž, a time zacijelo čine i kazneno djelo.
Iz ovakvih napada možemo samo sa žaljenjem konstatirati kako očito postoje oni kojima progresivne promjene u HDZ-u nisu po volji, pa na ovaj način pokušavaju zaustaviti te procese. To im neće uspjeti!"

Idi na 24sata

Komentari 390

  • uvijek žedan 06.07.2016.

    Sve lopine i sve teški lopovluk. Milijuni frcaju, kako se to čovjek preko noći obogati na plinu (čiji je to plin, ostavila mu prababa ?) i kako to stranke (lopovsko razbojnička drušva) znaju gdje i od koga posuditi lovu ? Glupi narode samo samo šuti i gledaj kako te pljačkaju HDZ, SDP i sva ostala lopovsko razbojnička društva

  • bajica1009 05.07.2016.

    možemo spominjati koga hoćemo ali ostaje činjenica da je HDZ opet posegao u kasu privatne firme pa nevrača posuđeno jeli kriv pa naravno tko je dao sda ispada veći grešnika a ovi što hoće zamračiti novac pošteni rvati malo sutara to su lopine bez karaktera i stida.

  • 05.07.2016.

    Lopine ostaju lopine

Komentiraj...
Vidi sve komentare