To je to što me zanima!

HDZ izgubio Šibensku županiju, Miletić je jedva zadržao Istru, Čačić i Milinović nisu više župani

Pauk, Milinović, Čačić, Bajs... To su sve kandidati kojima su ovi izbori presudili i poslali ih u arhivu. Na njihova mjesta dolaze novi ljudi. Zbog toga su ovi izbori, barem za župana, i bili svojevrsno osvježenje
Vidi originalni članak

Prava drama. Tako se može opisati drugi krug izbora za nove šefove županija u Hrvatskoj. Nakon prvoga kruga i već šest izabranih župana, biralo se još 14 župana.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Napeto je bilo u Ličko-senjskoj županiji. Darko Milinović izgubio je svoju “utvrdu” od HDZ-ovca Ernesta Petryja za malo manje od 2000 glasova. Podsjetimo, Milinović je u prvom krugu pobijedio, ali u drugom krugu birači su ipak prevagnuli prema stranci, tj. HDZ-u. Upravo ta stranka je osvojila većinu županija, čak 15. Uzeli su “svoje” županije - Splitsko-dalmatinsku, Karlovačku, još ranije Osječko-baranjsku i Požeško-slavonsku... Preoteli su Bjelovarsko-bilogorsku od Damira Bajsa, koji je slavio u prvom krugu, a preoteli su i Varaždinsku županiju od župana Radimira Čačića, koji je tom županijom upravljao u dva navrata.

Jeliću 10.000 glasova više 

Međutim, HDZ je na ovim izborima pretrpio i jedan žestoki poraz. Radi se o Šibensko-kninskoj županiji, gdje je nezavisni kandidat Marko Jelić, ujedno bivši gradonačelnik Knina, ukrao show i slavio ispred Gorana Pauka. Jelića je podržalo 60,87 posto birača, a Pauka 39,13 posto. Jeliću je na kraju pripalo gotovo 10.000 glasova više, a u prvom krugu tijesno je slavio s tek 300-tinjak glasova više od Pauka.

Pauk, Milinović, Čačić, Bajs... To su sve kandidati kojima su ovi izbori presudili i poslali ih u arhivu. Na njihova mjesta dolaze novi ljudi. Zbog toga su ovi izbori, barem za župana, i bili svojevrsno osvježenje. Međutim, “osvježenja” nema u Istarskoj županiji, Primorsko-goranskoj i Međimurskoj.

UŽIVO: BITKA ZA ŽUPANIJE Dramatična bitka za županije: SDP traži prebrojavanje u Istri, Boban lako svladao Ostojića

IDS-ovac Boris Miletić na jedvite jade je izvukao pobjedu ispred SDP-ovca Danijela Ferića. Miletić je osvojio 50,05 posto glasova a Ferić 49,95 posto. Pretvoreno u broj glasova, ispada da je Miletić pobijedio za samo 54 glasa.

Dominacija u Moslavini 

U Primorsko-goranskoj županiji nedodirljivi vladar ostaje Zlatko Komadina, a u Međimurskoj Matija Posavec. U Zagrebačkoj županiji Stjepan Kožić ostao je ispred Mihaela Zmajlovića.

REZULTATI IZBORA UŽIVO Ovdje možete saznati kako su glasali vaš grad, selo ili općina!

U Sisačko-moslavačkoj pobijedio je HDZ-ovac Ivan Celjak s više od 70 posto glasova, a nakon Antonije Jozić u Požeško-slavonskoj županiji dobili smo još jednu županicu. Martina Furdek Hajdin nova je šefica Karlovačke-županije.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • Text 31.05.2021.

    izgubila je vasa p.m.

  • skija 31.05.2021.

    A ko ce sad docekati da i ovi napune đepove🧐

  • 31.05.2021.

    vidi se da su ljudi sve gluplji u toj smrdljivoj državi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare