Obavijesti

News

Komentari 54

Dramatična bitka za županije: SDP traži prebrojavanje u Istri, Boban lako svladao Ostojića

Dramatična bitka za županije: SDP traži prebrojavanje u Istri, Boban lako svladao Ostojića

U drugom krugu biralo se još 14 župana, a bilo je i nekih iznenađenja. Najzanimljivije bilo je u Istarskoj, Šibensko-kninskoj, Varaždinskoj, Zagrebačkoj i Koprivničko-križevačkoj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Lokalni izbori, županije ,
Sortiranje događaja
SPLITSKO-DALMATINSKA

Blaženko Boban preživio je aferu s podmetanjem požara na setu horor filma, a Ranko Ostojić nije uspio izvesti težak podvig - svrgavanje HDZ-a s trona bilokoje dalmatinske županije.

Boban je imao 88.569 glasova, a Ostojić 57.682.

 

HDZ-U 15 ŽUPANIJA

HDZ je na ovogodišnjim lokalnim izborima osvojio čak 15 županija.

Čelnik stranke Andrej Plenković rekao je kako se to nikad nije dogodilo, ali zato je HDZ doživio i povijesni poraz u Šibensko-kninskoj.

Ipak, pobijedio je Darka Milinovića u Ličko-senjskoj, kao i Radimira Čačića u Varaždinskoj.

Popis HDZ-ovih župana:

SDP PO PREBROJAVANJE

SDP će tražiti prebrojavanje glasova u Istri!

Njihov kandidat za župana Danijel Ferić izgubio je od IDS-ovog Borisa Miletića za tek 54 glasa stoga je stranka odlučila tražiti prebrojavanje glasova.

 

PAUKA BACILI 'POD VLAK'?

Predsjednik županijskog HDZ-a u Šibenskoj-kninskoj je nakon poraza Gorana Pauka u borbi za župana zaključio da su imali krivog kandidata.

Pauk je već imao tri mandata kao župan, a Dujić smatra da je Pauk očito bio loš odabir:

– Nije loš rezultat HDZ, nego je loš rezultat kandidata Gorana Pauka. Nakon 15 godina biračko tijelo i građani županije su se zasitili. Moram napomenuti da je prije dva tjedna HDZ dobio 35 posto i ne može se govoriti o lošem rezultatu i imali smo očito krivog kandidata – rezultat je kakav je - rekao je Dujić, piše Šibenski portal.

DARKO MILINOVIĆ:

Tko je kriv? Krivi su birači, haha. Kandidat HSP-a je evidentno dao podršku HDZ-u, to je ta razlika. Treba čestitati Petryju, napokon će vidjeti istinu da je ova županija u suficitu što su tvrdili da nije. Jedino što je sigurno je da neću iznevjeriti svoju stranku. Ostajem uz nju i ove birače i spremam se za nove bitke. Ovo nije kraj projekta LiPo, kada bih rekao da je to kraj, uvrijedio bih deset i pol tisuća ljudi. Jamčim im da ih nikad neću iznevjeriti, rekao je Darko Milinović.

Komentari 54