To je to što me zanima!

HDZ: Maknite Jovanovića, on ometa policijske istrage

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
HDZ je u srijedu pozvao SDP da povuče Željka Jovanovića s mjesta predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje Strategije suzbijanja korupcije
Vidi originalni članak

HDZ je u srijedu na konferenciji za novinare u Saboru najavio da će podržati SDP-ov zahtjev za osnivanjem saborskog povjerenstva koje bi istražilo ugovor između Ine i MOL-a iz 2009., ali i predložilo da se djelokrug istražnog povjerenstva proširi na razdoblje od 2002., odnosno od početka procesa privatizacije Ine. Na konferenciji za novinare je HDZ pozvao SDP da povuče Željka Jovanovića s mjesta predsjednika Nacionalnog vijeća za praćenje Strategije suzbijanja korupcije. Razlog tome su njegovi politički pritisci na državne institucije koje istražuju navodni kriminal u riječkim tržnicama. HDZ-ov zastupnik, Boris Kunst, najavio je potporu stranke tom prijedlogu, uz proširenje rada povjerenstva na sve okolnosti i činjenice koje su dovele do privatizacije Ine na kraju mandata koalicijske vlade Ivice Račana. Frano Matušić je osudio političke pritiske u cilju ometanja istrage neovisnih državnih tijela.
- Osoba koja staje u obrani kriminalnih radnji, koja politizira i ometa istragu, ne može i ne smije biti na čelu Nacionalnog vijeća za praćenje borbe protiv korupcije. Budući da to mjesto pripada oporbi, očekujem od SDP-a da povuče zastupnika Jovanovića s tog mjesta i predloži nekoga tko neće podržavati kriminalne radnje i tko neće politizirati i ometati istrage koje vode neovisne državne institucije. Želim vjerovati da takvih osoba još uvijek ima u SDP-u - poručio je Matušić. Od SDP-a očekuje da povlačenjem Jovanovića pokaže da zaista na borbu protiv korupcije i kriminala gleda kroz načelo "nema nedodirljivih". Pozdravlja odluku Državnog odvjetništva o premještanju istrage za riječke tržnice iz Rijeke u Osijek, jer to, kako je rekao, otvara mogućnost rasvjetljavanja i drugih afera na riječkom području, poput Riječke banke i Viktora Lenca.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Pagma 24.03.2010.

    mmm555 Ako jedan Hdz-ovac kaže nešto protiv nekog Sdp-ovca, zar je onda SDP-ovac nevin samo zato što ga proziva Hdz-ovac. Zar se protiv Sdp-a ne smije ništa reći?

  • exon valdez 24.03.2010.

    Sasvim opravdan zahtjev.U sdp-u svi odmah zatresu glavom kad im se želi ukazati na svakojake pogreške,a kao vrane su kad treba iznijeti tuđe propuste i grijehe.Mijenjati tu komunjaru pod hitno !

  • plavi cvijet 24.03.2010.

    Taj SDP kao pošten, a po ovom vidimo da su svi isti koliko ih god ima i u SDP-u i u HDZ-u. Samo imaju drugačiji naziv. Da je Milanović pošten, sam bi napravio reda u svojoj stranci i skinuo Jovanovića ako je to tako kako kaže HDZ. Riječku banku i Viktor Lenac sam već i zaboravila, koliko toga ima. Ako je SDP i tamo imao prste, mogu samo pjevat borbene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare